Реклама / Ads
1| 3090 |23.04.2024 НОВИНИ

Австралийският премиер за Илон Мъск : Арогантен милиардер

.
Илон Мъск
Лидерът на Австралия нарече Илон Мъск "арогантен милиардер" в ескалираща вражда заради нежеланието на X да премахне кадри с пробождане в църква. В понеделник австралийски съд нареди на фирмата за социални медии на Мъск, която преди се наричаше Twitter, да скрие видеозаписите от нападението в Сидни миналата седмица. Преди това X заяви, че ще се съобрази с това "в очакване на съдебно оспорване".
 

Критиката на министър-председателя Антъни Албанезе последва след като Мъск използва мем, за да обвини правителството си в цензура. Във вторник Албанезе заяви пред ABC News, че г-н Мъск "си мисли, че е над закона, но и над здравото приличие", съобщава Би Би Си.

 

Миналата седмица австралийският комисар по електронна безопасност, независим регулаторен орган, заплаши X и други компании за социални медии с големи глоби, ако не премахнат видеоклиповете с намушкването с нож в асирийската църква "Христос Добрият пастир", което полицията нарече терористична атака.

 

X твърди, че заповедта "не попада в обхвата на австралийското законодателство".

 

Комисарят поиска съдебна заповед, след като заяви, че е ясно, че X позволява на потребителите извън Австралия да продължат да получават достъп до кадрите. "Намирам за необичайно, че X са решили да не се съобразят с изискванията и се опитват да аргументират своя случай", заяви г-н Албанезе на брифинг за пресата.

 

В последвалата поредица от онлайн постове Мъск написа: "Бих искал да отделя малко време, за да благодаря на министър-председателя за това, че информира обществеността, че тази платформа е единствената вярна". В друг беше изобразен път към "свободата" в стил "Магьосникът от Оз", водещ до логото X.

 

По-рано той разкритикува и лично комисаря по електронната безопасност Джули Инман Грант, като я определи като "австралийски комисар по цензурата".

Албанезе защитиИнман Грант, като заяви, че тя защитава австралийците.

 

"Социалните медии трябва да носят социална отговорност. Г-н Мъск не показва нищо", каза той.

 

Превод и редакция ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 10166 |23.04.2024 Временно спират водата в някои части от София . 1| 3022 |23.04.2024 Анализ на "Политико": Кой е шефът при защитата: НАТО или ЕС? . 32| 17241 |23.04.2024 Плащаш - оцеляваш: Рублата се срива, корупцията расте, „раняване“ на фронта в Украйна стигна 100 000 долара . 2| 2260 |23.04.2024 Обединеното кралство ще предостави допълнителни 500 млн. паунда на Киев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads