Реклама / Ads
4| 2425 |22.02.2024 НОВИНИ

Байдън: Путин е луд глупак. И винаги трябва да се притесняваме от ядрен конфликт

.
Източник: личен архив
Държавният глава на САЩ Джо Байдън нарече руския президент Владимир Путин "луд глупак" по време на събирането на средства в сряда в Сан Франциско, съобщи Си Ен ЕН. Телевизията се позова на репортерите, пътуващи с американския президент.
 

"Имаме един луд човек, който е Путин. И винаги трябва да се притесняваме от ядрен конфликт. Но екзистенциалната заплаха за човечеството е климатът", заяви Байдън пред събралите се на събирането на средства.

 

Байдън също така разкритикува коментарите на бившия президент Доналд Тръмп, който сравни своите правни проблеми със смъртта на руския опозиционен лидер и критик на Кремъл Алексей Навални.

 

Президентът перифразира коментарите на предшественика си, преди да каже на присъстващите, че "ако бил застанал тук преди 10-15 години и бях казал всичко това, всички щяхте да мислите, че трябва да бъде съден".

 

"Той се сравнява с Навални и казва, че тъй като страната ни се е превърнала в комунистическа, той е бил преследван, както е бил преследван и Навални. Откъде, по дяволите, идва това", казал Байдън, според репортери в залата. "Ако бях застанал тук преди 10-15 години и бях казал всичко това, всички щяхте да мислите, че трябва да бъда осъден. ... Това е смайващо."

 

В рязък контраст с Байдън и други западни лидери, Тръмп, кандидатът за президент на Републиканската партия през 2024 г., все още не е осъдил Русия или Путин за смъртта на Навални. Президентът Джо Байдън директно обвини Путин за смъртта на Навални в наказателна колония на север от Арктическия кръг. Същото направи и основният републикански съперник на Тръмп - Ники Хейли. 

 

През последните седмици Тръмп също така няколко пъти посочи, че няма да защити страна от НАТО от руско нападение, ако тя не изпълнява насоките за разходи за отбрана - коментар, който Байдън определи като "признание, че възнамерява да даде на Путин зелена светлина за повече война и насилие".

 

Тръмп "дава ясно да се разбере, че ще изостави нашите съюзници от НАТО", добави Байдън след коментарите на бившия президент по-рано този месец.





Според Белия дом Байдън е бил представен на събирането на средства в сряда от специалистът по рисков капитал Джон Доер. Според репортерите на пула Байдън е говорил 16 минути и е благодарил на бившия председател на Камарата на представителите Нанси Пелоси, която е присъствала на събирането на средства.

 

"Тя е най-добрият председател на Камарата на представителите, какъвто според мен е имало някога. Слава Богу, че в повечето случаи тя е била на наша страна", каза Байдън според репортерите в залата.

 

Президентът трябваше да присъства на второ събиране на средства в сряда в Сан Франциско.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2504 |22.02.2024 Sky News: Русия се въоръжава с британски дронове и инженерни продукти чрез ОНД . 2| 2984 |22.02.2024 ISW: Предсмъртно писмо на известен руски блогър разкри истината за Авдеевка . 1| 2490 |22.02.2024 Второ заседание на комисията за Нотариуса: Днес говорят Цариградска и прокурор Зартова . 2| 2521 |21.02.2024 Бени Ганц: Има обещаващи признаци на напредък към нова сделка за освобождаването на заложниците

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads