Реклама / Ads
20| 5139 |26.02.2014 НОВИНИ

България има как да стане едно добро място за живеене

.
Вярвам, в това, което съм видял, и знам че има вариант България да стане едно добро място за живеене. Това каза депутатът, напуснал парламентарната група на ГЕРБ, който в момента работи с "„България без цензура" Светлин Танчев. С партията на Николай Бареков сближаваме позициите, имаме разговори, помагаме си в икономическата програма, но имаме още път да извървим, уточни той.
 

Аз съм бил винаги последователен в това, което съм казал и в обличането на думите ми в съответни действия. Не мисля, че някого съм излъгал или подвел. Винаги съм бил принципен. Винаги съм отстоявал и продължавам да отстоявам европейските ценности – свобода, морал, свободно мислене, консенсус, диалог. Не само, че ги отстоявам, но съм закърмен с тях, подчерта Светлин Танчев и призова българските граждани винаги да се противопоставят на нередностите.

За съжаление у нас в политиката се оказва, че всичко е парлама, едно се говори, а се оказва, че е други. Реално България е малка държава, но тя не е толкова бедна на ресурси и ако се стегнем, не е трудно да създадем средна класа и да бъде по-добре за всички, коментира депутатът, който е финансов експерт. "Когато се захванах с политика, мислех, че ще трябват около 30-40 години, за да се промени държавата", призна той, но сподели, че пътувайки на Запад е видях как за мандат - мандат и половина в една държава може да се промени икономическата ситуация и начина на живот на хората.

За напускането на ГЕРБ Танчев коментира: "За мен ГЕРБ беше едно семейство. Винаги, когато се хващам с нещо, се раздавам на 110%. Когато тръгнах с ГЕРБ искрено вярвах в тяхната идея и ценности". Той обаче изрази разочарованието си от непоследователната политика на партията и допълни: "Охладняха ми очакванията, че има чуваемост и може да има някаква промяна". В ГЕРБ всички сме давали, не чувствам, че съм предал партията, защото съм допринесъл за тази партия. Пред своите избиратели в София не се чувствам, че съм ги предал, напротив - аз все още работя за тях, коментира депутатът.

Танчев е категоричен в това, че е нужно създаването на средна класа у нас. "Всеки би спечелил от една средна класа", смята той и даде пример със САЩ, където средната класа финансира правителството.

Народният представител е на мнение, че страната ни трябва да мине през нови избори. Той изрази притесненията си от липсата на възможности за бизнес у нас и предупреди, че политическият риск в икономиката стегнира бизнес средата и у нас не биха инвестирали не само чуждестранните инвеститори, но и българските. "Каквото и да правим трябва да виждаме лицата на хората, да чуваме това, което иска бизнесът и адекватно да отговаряме на тези изисквания", категоричен е той.

Във връзка с подадения сигнал от "Протестна мрежа" Танчев заяви, че от сферата на финансите се е научил да не вярва на слухове. Той посъветва и българските граждани първо да стигат до източника и едва тогава да имат позиция. "Не съм се запознал с фактите, бягам от това да коментирам слухове, които не е ясно колко са достоверни и да се подвеждам по тях", подчерта депутатът.

За операция "Чисти ръце" той каза, че трябва да започне от хората, които реално са били в изпълнителната власт и са имали лостовете да влияят и участват в корупционни практики. Той подчерта, че един политик няма защо да се притеснява от подобна операция, ако е принципен и няма какво да крие, а за себе си каза: "Категорично съм с чисти ръце, нямам охрана, не се притеснявам да гледам гората в очите, с вдигната глава. Не съм излъгал никого. Последователността ми е в това, че продължавам да отстоявам европейските ценности".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 5896 |25.02.2014 "България без цензура" внася два законопроекта - "Чисти ръце" и Закон за стартичащия бизнес . 0| 5568 |25.02.2014 "България си ти!" с награди за отличниците в Пловдив . 25| 6590 |25.02.2014 България без цензура" вече е с двама депутати в НС . 14| 5956 |23.02.2014 Адемов успокоява: Много емигранти се завръщат в България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads