Реклама / Ads
0| 4513 |13.07.2022 НОВИНИ

България (не)трябва да загине!

.
Без коментар... Източник: dunavmost.com
През последните дни е актуално да заключаваме като някакви тибетски мъдреци, че струкутри в МВР са в процес на разпад. Не е новина, но зверската катастрофа, която уби две млади жени, ни върна към брадясалата тема. Да, в МВР нещо гние и смърди отдавна, но то е част от разпада на българската нация, общество, народ, суверен, гражданство – както искате го наречете.
 

Управляващи и дупедавците край тях – политолози, учени, медии, социолози, експерти по всичко, историци, бизнесмени, мафиоти, чужди агенти и пр. дадоха всичко от себе си тази страна да се превърне в това, което е днес. Манипулираният и примитивен българин е лесен за стригане, доене и „задоволяване на човешките потребности“. Знаят го онзи от Банкя и подобните нему от всички останали партии.

 

Цяла седмица се възмущаваме – все по-затихващо – от онзи, който уби двете млади жени. И от онази от полицията, която се свързва с него. Той бил дрогиран, а тя знаела що за стока е, но приемала това за нормално. Не ви ли се струва, че това е част от портрета на "строителите на съвременна България"? Да прощава Симеон Радев.

 

От кое по-точно се възмущаваме? Няколко дни проверки на КАТ показаха, че около 30 на сто от шофьорите карат дрогирани. Пияните са малко по-малко. Не са рядкост и тези без книжки или с отнети такива. Всички тези не са ли българи? Не са ли част от нас, от познатите и роднините ни? Разбира се, че са. Но обичаме да сме в отбора на моралните и да издаваме присъди отстрани.

 

Всичко, което толкова ни възпалява се случва благодарение на нас. Уж искаме правова държава и закони, които да важат за всички, но търпим Гешев за главен прокурор, Ясен Тодоров в следствието, ВСС да се държи като слуга на задкулисието...  Ако наш близък бъде хванат в издънка, бързо забравяме морала и хващаме телефона да го "оправим някак". Осрал се е, ама си е "наш човек".

 

Същите, които се дрогират, пият и карат са такива и в работата си. Такива са и вкъщи, където жената яде шамари, а децата се възпитават да бъдат агресивни, баровци, кифли, мутри и мутреси и чалгари, защото в България това е знак за просперитет. Тия дето са се изучили по света и искат нещо тук да се промени, са подложени на присмех, обиди и обвинения от всякакъв род.

 

И резултатът е налице и е потресаващ: Последни по стандарт на живот в ЕС, най-умиращи и боледуващи, с най-мизерни заплати и пенсии. Първи по корупция, първи по най-лоши пътища, неграмотни, посягащи към дрогата и алкохола тийнейджъри, всяка четвърта жена - жертва на домашно насилие, лоши условия за живот и пр. Искаме да сме Швейцария, но с будьоновки на главите и петолъчка на челото. Обичаме родителите си, но Путин ни е по-мил. Поне за около 30% от нас - колкото са и дрогираните водачи...

 

Това е причината над 2,5 милиони българи да търсят спасение по света. Именно спасение, защото бягат от свинщините, не от родината. А тук - свинщини да искате. Чуйте думите на един само пребит и ограбен човек в някое село и ще прогледнете за ада, в който сме.

 

А свинщината с реването за братския руски газ, който може да е по-скъп от останалия, но е някак патриотично да ползваме именно него. И да търпим всички унижения от Кремъл на Путин, защото най-вероятно ние сме си виновни за тях. А това, че Путин ни заплашва с ядрени ракети "Сармат" е просто от... обич. "Бие ме, защото ме обича" е една от зловещите характеристики на българската душевност и бит.

 

13 хиляди обекти на културното ни наследство са унищожени. Всяка година към този списък се прибавят по още 400! Кой уважаващ себе си народ се самоубива по такъв варварски начин?

 

Коя нация залива с бетон морското си крайбрежие, за да тържествуват там мутри и ченгета?

 

Какви патриоти са онези, които веят чуждо знаме срещу копейки?

 

През 1959 г. се появява немският документален филм „Серенгети не бива да загине“, посветен на безразборното избиване на обитателите на резервата „Серенгети“ в Танзания. Филмът печели „Оскар“, а милиони хора по света се обединяват около каузата резерватът да бъде спасен от онези, които го превръщат в гробище.

 

Кой днес ще покаже на света как една цяла държава и нейното население се превръщат в резерват, в който освен животните и фауната, се топи фатално и човешката популация? И спасение отвън ли е спасението? По-добре да я няма такава държава. Спешно трябва да се закрие сегашното подобие на нещо и да почнем да изграждаме държава с народ, който иска да има бъдеще, изградено върху българските корени. Непосилна работа, ако трябва да съм честен, но истинското достойнство и храброст се проявяват точно в такива моменти.

 

Едната България трябва да загине, за да има шанс другата България.

 

Огнян Стефанов

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 11076 |13.07.2022 Григорова с мрачна прогноза: Няма как в България всичко да е розово, щом в Европа е черно . 0| 11667 |13.07.2022 Проф. Дрозина: България е най-слабото звено. Затова “Газпром” удря тук . 0| 7048 |12.07.2022 Есил Дюран: В България трудно се живее и лесно се умира. Наивници сме! . 0| 7617 |12.07.2022 Министър Генчовска към ”Възраждане”: Общо 78 души работят в посолството на САЩ в България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads