Реклама / Ads
3| 4733 |10.04.2014 НОВИНИ

България и Полша в един кюп! Имаме най-лош транспорт

.
България и Полша са с най-лош транспорт в ЕС, сочи европейска класация, съобщи пресцентърът на Европейската комисия. ЕК публикува първото издание на класацията за състоянието на транспорта в ЕС.
 

Класацията сравнява постигнатото от държавите членки в 22 свързани с транспорта категории, като за повечето от тези категории определя петте държави с най-добри постижения и съответно петте държави с най-слаби постижения. Нидерландия и Германия заемат челните места в класацията с високи резултати в 11 категории, следвани от Швеция, Обединеното кралство и Дания.

Целта на тази първа класация за състоянието на транспортния сектор в ЕС е да представи моментното състояние на транспорта в държавите членки в различни краища на Европа и да им помогне да установят недостатъците и да определят инвестиционните и управленческите приоритети. Класацията обединява данни от различни източници (напр. Евростат, Европейската агенция за околна среда, Световната банка и ОИСР). Намерението на Комисията е през следващите години да усъвършенства показателите в диалог с държавите членки, транспортния отрасъл и други заинтересовани страни, както и да проследи напредъка на държавите членки.
Заместник-председателят на Комисията Сийм Калас, отговарящ за мобилността и транспорта, заяви: „Новата класация е чудесно средство, което нагледно показва доколко успешни са усилията ни да направим нашите транспортни системи по-ефективни, по-удобни за пътниците, по-безопасни и по-чисти. Тя отразява само моментното състояние, но е важен ориентир и източник на вдъхновение в съвместната ни работа.“

Данните са обобщени по вид транспорт (автомобилен, железопътен, воден и въздушен) или по една от следните категории:
- Единен пазар (достъп до пазара, регулиране)
- Инфраструктура
- Въздействие върху околната среда
- Безопасност
- Транспониране на правото на ЕС
- Нарушения на правото на ЕС
- Иновации и научни изследвания
- Логистика.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 29| 6678 |10.04.2014 Ройтерс: България от много време е аномалия в Европа . 8| 5256 |10.04.2014 Експерт: Само България няма национална детска болница . 1| 5293 |09.04.2014 "България без цензура" е трета политическа сила . 29| 5421 |09.04.2014 Първанов: Не може Пеевски да е лице на България в Европа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads