Реклама / Ads
39| 5672 |10.03.2014 НОВИНИ

България и Русия обсъждат съдбата на "Белене" през април

.
Народният представител от Коалиция за България Красимир Янков
Една от основните мерки срещу битова престъпност, заложени в новия закон за МВР, е по-тясно сътрудничество с гражданското общество чрез изграждане на система от извънщатни сътрудници. Този модел е довел до намаляване на битовата престъпност с 80% в страни като Израел и Великобритания.
 

Това заяви народният представител от Коалиция за България и зам.-председател на Парламентарната комисия по вътрешен ред и сигурност Красимир Янков в Плевен. Той е на посещение в региона във връзка с тревожните данни за битовата престъпност в някои населени места.

Ключовите организационни мерки, които предвижда новият закон за МВР са по-бързата реакция на органите на реда след получаване на сигнал, разпределението на полицейските сили съобразно концентрацията и характера на престъпленията, сътрудничеството с общините и частните охранителни фирми, посочи Красимир Янков.

Сред основните социални ангажименти на правителството и управляващото мнозинство Янков открои двукратното намаление на цената на електроенергията, станало възможно след съвместните усилия на изпълнителната и законодателна власт, довели до промяна в методиката за ценообразуване. Той отбеляза още, че намаляването на цената на тока има изключително важно значение както за бизнеса, така и за битовите абонати.

Народният представител заяви още, че проектът АЕЦ „Белене" ще бъде обсъждан на заседание на междуправителствена комисия между България и Русия на 6 и 7 април в София. „Надявам се тази дискусия да даде нова перспектива за развитието на проекта", каза Янков.

Той посочи, че до приключване на арбитражното дело за АЕЦ „Белене" българската страна трябва да бъде по-пестелива в изказванията си. По думите на Красимир Янков проектът не се разглежда като конкурентен на Седми блок на Козлодуй, защото тезата на правителството, подкрепяна от експерти е, че на България са необходими нови базови мощности, които позволяват производството на електроенергия на ниски цени и износ на ток.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 26| 5561 |07.03.2014 Русия прекрати дипломатическите си отношения с Украйна . 67| 7244 |06.03.2014 Борисов: В България е подобно като в Украйна . 7| 4919 |06.03.2014 ЕС замрази безвизовите преговори с Русия . 5| 5468 |05.03.2014 Граждани обсъждат проекта за наказателен кодекс

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads