Реклама / Ads
6| 12962 |27.02.2018 НОВИНИ

Българската Прокуратура – на КТБ Адвокатура?

.
В 10:00 часа, днес, 27 февруари 2018 г., след три отлагания, най-накрая започва разпоредителното заседание в Специализирания наказателен съд.
 

Кой и кога е писал гражданския иск, който КТБ  внесе в наказателното „Мега дело“? Не е нито адвокатката, която представлява синдиците в наказателното съд, нито самите синдици – Кристи Маринова и Ангел Донов. Този граждански иск е писан от и в Прокуратурата на Република България. 1328 страници иск са написани с турбо-скорост за по-малко от 24 часа.  Това ли е дизеловия двигател на прокурор Гешев, с който той кацна  към Луната?

 

Освен на хартия, гражданският иск на синдиците на КТБ е предоставен на адвокатите на подсъдимите и на файлове, взети от деловодството на специализирания съд. Малка част от подсъдимите и адвокатите им бяха информирани на първото заседание по „Мега делото“ (на 13 декември 2017 г.) за внесения допълнително граждански иск.  На тези, които не го бяха получили в хартиен вариант, им бе предоставен в залата, а по-късно са имали възможност да го вземат и подреден в 5 електронни файла от деловодството на Специализирания съд.

 

Медиите, собственост на депутата от ДПС Делян Пеевски, единствени съобщиха през декември, гръмката новина, очевидно с източник Прокуратурата, че гражданският иск на КТБ е внесен в спецсъда допълнително, за да бъде прибавен към наказателните обвинения по Мегаделото.  Този иск е за допълнителна сума от над 2,5 милиарда лева. В деня на първото заседание по делото за вестник „Монитор“, „Труд“ и всички копиращи материалите им  това беше топ новина. Молбата до Специализирания съд,  за приемане на гражданския иск на КТБ АД, е внесена от упълномощен от синдиците адвокат от Ловешката адвокатска колегия – г-жа Ваня Иванова Иванова – Кривошиева. От репортажите на телевизиите са виждаше ясно, че в залата зад тримата прокурори – Иван Гешев, Даниела Начева и Антоанета Софрониева, се усмихваше адвокат Иванова-Кривошиева, но за нея малко по-долу.

 

Вероятно знаете, че компютърните файлове съдържат допълнителна информация за автора на файла, кога е създаден, колко пъти е редактиран, колко време е работено по него, понякога и къде е създаден материала, броят страници, думи и символи. Вижда се и информация кога за последно е разпечатан материала. Така изглежда конкретно информацията за петия файл от Гражданския иск.

 

 

Ето какво показват файловете, които са получени от деловодството на Специализирания съд:

 

 

 

Очевадно е, че авторът на  последния файл е  прокурор Даниела Начева (на снимката в средата). Това е същата прокурор Даниела К. Начева, която говори от името на Прокуратурата по време на заседанията. С просто око се вижда, че за този граждански иск  са използвани материали създадени / писани / копирани или сглобявани от Прокуратурата. Целият материал е с обем 1328 страници, написани за по-малко от 24 часа. Текстовите файлове не са просто предоставени от Прокуратурата „в услуга“ – за послужване на КТБ, за да им е по-лесно на клетите синдици и техните адвокати. Директно са използвани оригиналите файлове на Прокуратурата. Същите  само леко са редактирани. От таблицата се вижда, че гражданският иск е „сглобен“ за около 3 работни дни – от 17-ти до 20-ти ноември 2017 г. Само файлът на Начева е от февруари, когато прокуратурата са сглобявали обвинителния акт.  Как си представяте такъв текстов файл да е написан за един час и двадесет минути. Това си е абсолютно  copy-paste. От къде може да е копирания текст? Възможно е да са бързали, възможно е да са ги натискали да бързат, много вероятни причини има за подобна ситуация. Разказите за неуморен, титаничен труд, колосални обеми, сложност и уникалност не са реални. Реална е манипулацията, фабрикуването и заблуждаването.  Няма как да не забележим, че медиите на Делян Пеевски първо говореха за 10 хиляди страници иск, а изведнъж станаха 11 хиляди. Започнаха да сборуват наказателния и гражданският иск веднага, още преди да бъде изобщо обявено, че има такъв и колко е голям.

 

 

Любопитна подробност за адвокат Иванова – Кривошиева, която представлява синдиците на КТБ, е че е активист на ГЕРБ от 2010 г., по време на първото правителство на Бойко Борисов. Областният вестник „Глас“ през юли 2010 г. е публикувал тази снимка със следния пояснителен текст към нея: „Лидерката на ГЕРБ – Летница,  Ваня Кривошиева (в средата) обсъжда с финансовия министър и вицепремиер Симеон Дянков вътрешнопартийния живот на „герберите“, северно от Ловеч.“

 

По линия на ГЕРБ ли Ваня Иванова-Кривошиева е назначена за адвокат на синдиците на КТБ? Бойко Борисов ли я е определил лично? Дянков ли е гарантирал за нея или адвокат Мондешки или пък Кристи Маринова я е поканила по Троянско-Ловешка връзка?

Ще приеме ли съдия Вирджиния Петрова от Специализираният съд този граждански иск, който очевидно не е писан от синдиците на КТБ, а е иск на Прокуратурата?  Или пък Прокуратурата се явява и адвокатура на КТБ? Тази манипулация не е ли обида към българския съд. Защо е тази „игра“ на прокурори със синдиците и кой им нарежда какво да правят? Наредилият изнервен ли е, че бърза толкова и недоглежда какви ги върши? Дали може официално да се провери кой и къде е писал искът на КТБ по наказателното дело? Надали, защото самата прокуратура трябва да проверява трябва себе си. Тогава остава  съдия Петрова да назначи в делото официална експертиза на авторството на гражданския иск? А дали прокурор Начева ще си даде сама отвод или ще трябва пак съдия Петрова да я отстранява от делото?  Много са още въпросите, които могат да се зададат. Дизеловото гориво на Прокуратурата започна да поскъпва.

 

Източник: voynataktb.wordpress.com

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5801 |22.02.2018 Прокуратурата повдигна обвинение на Стоян Александров за лихварство . 4| 5554 |21.02.2018 Прокуратурата не дава на Йончева доклада на ДАНС за оградата . 0| 4657 |16.02.2018 Прокуратурата в САЩ вече обвини масовия убиец от Флорида . 3| 4800 |15.02.2018 ГЕРБ внася сигнал в прокуратурата срещу кмета на община Златица

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads