Реклама / Ads
1| 3699 |05.11.2018 НОВИНИ

Българският културен клуб в Скопие отрече участие в търговията с БГ документи

.
Лазар Младенов Източник: БГНЕС
Във връзка с разследването за корупция при даване на българско гражданство председателят на Българския културен клуб в Скопие Лазар Младенов заяви пред ”Хоризонт”, че през 2014 г. е сезирал институциите за три фалшифицирани документа.
 

Лазар Младенов опроверга пред БНР медийни твърдения, че организацията стои зад търговия с документи за български произход.

 

"Самото споменаване на някакви си културни клубове е просто измама и всичко други е манипулация и с гражданите на Македония, и на България. В Македония съществува само един български културен клуб в Скопие и това е нашата организация. Други организации, две, които, също изготвят документи за произход, са със съвсем друго име. Това показва, че това е атака, целенасочена, тъкмо към нас. Защо го правят и кой го прави? Дали са психозлобари, или са хора, които искат да променят посоката на разследването. Това не го знам и не ме интересува. Българският културен клуб с нищо не е замесен в тези деяния. Ние сме най-старата, активна организацията в Македония, призната от много политици, от депутати, евродепутати, министри. На последната среща с г-жа Екатерина Захариева докато беше министър на правосъдието, тя каза: "Документът на Българския културен клуб трябва да е образец, по който да се изготвят документите на другите организации". 

 

"Този документ, който ние го издаваме, е документ по Закона за българите, живеещи извън Република България. Хората, които кандидатстват за гражданство, трябва да подадат при нас документи, актове за раждане или за смърт по негови възходящи предци и се водим по статистиката на Кънчов от 1900 година и на Екзархията от 1905 година. Този начин е договорен директно в Министерството на правосъдието", обясни още Младенов.

 

Младенов отхвърли и обвиненията, че е свързан с ВМРО и заяви, че поддържа контакти и с партии като ГЕРБ, БСП и "Зелените" - с всички, които поддържат българската кауза.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3906 |31.10.2018 Психолог: Българският шофьор се смята за перфектен и все другите са му виновни . 1| 3847 |15.10.2018 Българският патриарх на 73 години, празнува в Троянския манастир . 0| 4012 |06.09.2018 Калоян Паргов ще участва в международна конференция на ”Милениум клуб България” в Лондон . 4| 5451 |24.08.2018 Българският ”Олимпик” не е плащал вноски в кипърския гаранционен фонд

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads