Реклама / Ads
10| 7051 |27.03.2013 НОВИНИ

Баретата все по-добре, обаче още ще го режат

.
Златомир Иванов-Баретата лежи в Съдебната палата, непосредствено след стрелбата Източник: Булфото
Състоянието на Златомир Иванов - Баретата се подобрява. Той не е в кома, дори е изведен от реанимацията на „Пирогов". „Златомир Иванов е контактен, но е рано да се каже кога ще бъде изписан", съобщи за Нова телевизия Мария Пойразова от пресцентъра на лечебното заведение.
 

Адвокатът на Баретата Мариана Тодорова пък заявила, че му предстои отново да легне под ножа в „Пирогов”, съобщава „Всеки ден”. На простреляния с четири куршума на 29 януари пред Съдебната палата в София бивш служител на Специализирания отряд за борба с тероризма, му предстоят още няколко операции на краката.
 
„Клиентът ми все още е в „Пирогов" под засилена охрана. Не знам обаче за кога точно са планирани операциите", поясни защитникът му.

При атентата Баретата отнесе четири огнестрелни рани в слабините и краката от автомат „Калашников". Неговият охранител Атанас Станков също пострада, като получи куршум от „Макаров" в крака.

„Делото срещу Баретата продължава на 14 май в Софийския апелативен съд", уточни адвокатът му пред „Всеки ден”. Процесът се води срещу Иванов и още 20 души от т. нар. наркогрупа „Фирмата" за рекет, изнудване и разпространение на наркотици.

Преди година Софийският градски съд осъди Баретата на 8 г. затвор за ръководене на банда за разпространение на дрога и го оправда по обвинението за поръчителство на убийството на пернишкия наркобос Румен Стефанов - Алфа. Сега делото е на апелативна инстанция. На 12 февруари обаче процесът се отложи предвид влошеното здраве на подсъдимия.

„Поне 3 месеца Баретата не може да участва в съдебните заседания", заяви пред апелативните съдии д-р Александър Минчев от „Пирогов", изготвил съдебномедицинската експертиза за актуалното здравословно състояние на Златомир Иванов. Д-р Минчев уточни, че този срок е всъщност времето, след което ще може да се каже със сигурност кога раненият може да се яви в съда.

До момента бившият антимафиот изтърпя няколко оперативни интервенции. На 5 февруари хирурзите в „Пирогов" поставиха метална пластина в бедрената става на десния му крак за стабилизация. След лечението здравословното му състояние се подобри значително.

Баретата вече ходи сам, макар и с патерици, разкри наскоро „Всеки ден". При него всеки ден идват на свиждане съпругата и синът му.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4835 |22.03.2013 Сигнал за бомба в сградата, от която застреляха Баретата . 11| 6610 |09.03.2013 Експерт: Има връзка между случаите на Баретата и Брендо . 22| 5847 |13.02.2013 Станимир Флоров: Баретата отдавна е извън наркобизнеса . 13| 9996 |12.02.2013 Златко Баретата отвръща на удара?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads