Реклама / Ads
35| 4407 |17.03.2009 НОВИНИ

А. Башев не бил възродител, но Я. Янев заплашвал националната сигурност

.
Това обяви в рамките на 12 часа кметът на община Гърмен А. Башев, когото посрещнаха като герой в Рибново. Башев е тотален олигарх, категорични са от РЗС. Опитите за налагане на радикален ислям се извършват там, където държавата я няма, обясни К. Каракачанов.
 

Нито имам тлъсто досие, нито съм активен възродител, обяви по БТВ кметът на община Гърмен Ахмед Башев. Според него активен вързодител бил този, който подбудил инсинуациите и клеветите, по-точно Недим Таламанов, който публично на площада в Рибново режел шалварите на хората и затварял джамията. Той самият никога не бил вършил такива идиотщини. Башев отрече да е подписвал декларация за сътрудничество с ДС, но напомни, че мнозина били бутнати насила в тази схема. Според него с мюсюлманското население непрекъснато се спекулира, но такава била съдбата му и преди 1989 година. 

Frognews.bg напомня, че при специализирана операция на ДАНС миналата нощ в службата бяха заведени кметът на община Гърмен Ахмед Башев и преподавателят по ислям Мурат Бошнак по прокурорска преписка, в която се възлага задача на службата за събиране на данни за престъпления по Наказателния кодекс срещу националното и расовото равенство, както и против изповеданията.

След приключване на проверката вчера, Башев се върна обратно в община Гърмен и беше посрещнат радостно от жителите на Рибново, вдигнат на ръце и отнесен на площада, където произнесе реч и каза, че приветствал действията на ДАНС и прокуратурата, но законите трябвало да се прилагат срещу престъпниците, които са заплаха за националната сигурност на България. Такъв бил Яне Янев, обяви Башев под дюдюканията на хората от селото. "Ако вие мен уважавате, моля ви се, не правете лоши неща!", патетично призова хората кметът.

Тази сутрин обаче жители на Гърмен казаха, че промяната на Башев била голяма, защото сега говорел едно, а преди целувал корана, на което били свидетели. Мюфтията на Гърмен пък направи заключение, че срещу мюсюлманите се вървяло със сериозно темпо.

В община Гърмен не може да се изкара нито една стотинка без съгласието и знанието на кмета Башев, който е тотален олигарх, заяви по БТВ Емил Василев от РЗС.

Помаците са само българи, изповядващи ислям, а ние ги оставихме на произвола, категоричен беше лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов. Опитите за налагане на радикален ислям се извършват там, където държавата я няма и населението е бедно, обясни той. Държава, която не знае какво се случва в нейните предели, допуска ислям и секти, но и безумни идеи за отделни нации - ислямска, помашка и др., напомни Каракачанов.

По-рано днес по БНТ независимият депутат Димитър Абаджиев обясни, че е бил с Яне Янев не само в Рибново, но и в целия регион, където двамата са се срещали с хора, които разказали много истории и показали снимки. Оплакванията за нарушаването на правата били свързани с малцинства, самото оплакване към тях дошло от мюсюлмани. В последните години, особено след като бил избран кметът Башев, постепено започнали да се насаждат обичаи и начин на проповядване на исляма, всеки ден извънкласно ги заставяли да го учат, подправяни били подписи в заявления за изучаване на ислям, а всеки, който не се съобразявал с това, бивал наричан гяурин. Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 5040 |17.03.2009 И Миков призова недоволните полицаи да си ходят . 20| 5331 |16.03.2009 Ако Сакскобургготски е самолет, Борисов е кола по бг пътища . 2| 5966 |16.03.2009 Изнасилвачът Фритцл си връщал заради тежко детство . 34| 4720 |16.03.2009 Борисов се закани, че ще управлява сам

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads