Реклама / Ads
6| 6125 |06.02.2010 НОВИНИ

Бащата на Павел и Николета с отнети родителски права от полски съд

.
Тодор Василев ще плаща 800 лв. месечна издръжка и ще трябва да пътува всеки месец до Полша, ако иска да вижда децата си.
 

Гражданският съд в Полша отне временно правата на Тодор Василев върху децата му Павел и Николета. Новината бе потвърдена лично от него пред Dnes.bg. Асеновградчанинът е получил уведомително писмо, в което има и друго решение на магистратите. Той трябва да плаща месечна издръжка от 800 лева за двете си деца. Парите трябва да бъдат предавани на ръка, което на практика е невъзможно, защото бащата живее в Асеновград, а съпругата му Барбара с двете деца в Полша.

Василев има право да посещава сина си и дъщеря си всяка последна събота от месеца от 10 до 18 часа. Срещите обаче ще стават в присъствието на полски съдебен наставник, чийто хонорар трябва да се поеме от бащата. "Времето за посещения при децата ми е прекалено малко, но и не мога да пътувам всеки месец до Полша, за да ги видя само за по няколко часа”, сподели Василев. Той коментира, че определената от съда издръжка е непосилна за него, тъй като работи за 400 лева. На процеса за родителските права Василев е бил представен от полския си адвокат. Всички негови искания обаче са били отхвърлени.

Тодор Василев съобщи, че от както съпругата му Барбара отведе миналата година Николета, а после и Павел не е чувал изобщо децата си. Майката ограничава всячески контактите ми с тях, оплака се бащата.

Николета беше отведена с полиция от Барбара и нейна приятелка от дома на бащата в Асеновград миналото лято. Грозните сцени на раздяла и насилствения начин на отвеждане на момиченцето възмутиха цяла България. Седмици по- късно със съдействието на полицията и полския консул бе взет и малкия Павел. След отнемането на родителските права Василев сподели, че се чуства чужденец в собствената си страна. По думите му той не е срещнал подкрепа от никого от политиците в България, въпреки непрестанните опити да си върне децата. "Тези политици са „Наглите” в бели якички”, отбеляза разочарованият баща. Временното отнемане на родителските права на Василев ще трае докато разводът между него и Барбара стане факт. В момента тече дело по развода, заведено от полякинята. След това полският съд ще определи кой ще бъде официалният попечител на Николета и Павел.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 42| 28283 |03.02.2010 Дарина Павлова звъни на Павел Найденов за смъртта на Славка и Пол . 6| 6169 |30.11.2009 Бащата на Гунински: Не съм плащал за сина си . 1| 5180 |04.11.2009 Почина бащата на структурализма Клод Леви-Строс . 19| 10068 |31.10.2009 Бащата на Илия Павлов: Конкуренцията стои зад убийдтвото на сина ми

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads