Реклама / Ads
2| 5239 |20.01.2024 НОВИНИ

Бербатов: Ако Борислав Михайлов не допусне журналисти на конгреса на БФС, автоматично казва "правим схеми"

.
Димитър Бербатов
"Конгресът не трябва да се проведе в този хотел, където е насрочен, а в НДК. Срамно, тъжно, долно ще е, но целта на БФС Борислав Михайлов да си остане на власт. Този конгрес трябва да се проведе прозрачно. Неприсъствието на журналисти автоматично казва ние си правим нашите схеми". Това заяви бившият ни национал Димитър Бербатов, който е кандидат за президент на Българския футболен съюз.
 

"Сегашните ръководители в БФС не могат да се оправят с необходимата документация и затова от търговския регистър на два пъти им връщат документите за вписването на Михаил Касабов като президент на централата. Те са свикнали да правят нещата си по техен начин и да не се съобразяват с никого. Те могат да използват правото си да обжалват, но не мисля, че ще имат успех. Когато документите не са изрядни, би било абсурдно някой да ги вземе насериозно. Не могат да очакват, че номерата им ще минават постоянно", коментира Бербатов в предаването "Спорт и музика" по програма "Хоризонт" на БНР.





"Право е на Михаил Касабов да бъде временно изпълняващ длъжността президент на БФС. Сега процедурата се забави, но в крайна сметка се случи. И поздравления за Михаил Касабов, защото това е правилното нещо. Той изпълни това, което е по устав и закон. Очаквам Михаил Касабов да встъпи в длъжност и той да свика изпълком, а след това да се насрочи дата за конгрес на БФС:, посочи той.

 

"Конгресът не трябва да се проведе в този хотел, където е насрочен, а в НДК. Това е мястото, където трябва да се проведе този конгрес. Трябва да се премести в НДК, за да се проведе както трябва - така го правят ФИФА, УЕФА. Срамно, тъжно, долно ще е, но целта на БФС Борислав Михайлов да си остане на власт", каза Димитър Бербатов.

 

"Идва следващ конгрес, ние се готвим сериозно. Имаме преднина от три години, в които се готвим. Няма как да бъда вицепрезидент на хората, които са ми опоненти. Това означава да оставя екипа си. Зная с какви хора работя. Три години показваме постоянство в тази битка, която на моменти е мръсна, черна, кална. Вече сме почти накрая, затова не бива да сбъркаме в последните крачки. Трябва да бъдем обединени. Искам да се организира такъв конгрес, че който и да спечели след това, да започне да работи. А не след конгреса да има ново обжалване и пак да влезем в същата ситуация, каквато сме сега. Този конгрес трябва да се проведе прозрачно. Неприсъствието на журналисти автоматично казва ние си правим нашите схеми. Ако вие не бъдете допуснати, ще бъде сигнал, че искат да продължат да си правят схеми и тарикатлъци", добави Димитър Бербатов. Той уточни, че е търсил връзка за комуникация с Борислав Михайлов, но такава така и не се е състояла.





"След това решихме да продължим по-наш път. Нямахме избор. Като си президент на дадена федерация след толкова години усещаш натиск е нормално да не искаш да напускаш този комфорт. В един момент обаче всички са срещу теб, за да докарат нещата докрай. Както и ще се случи. Ако нещата в българския футбол вървяха, ако резултатите на националните отбори, на клубните отбори бяха добри, никой нямаше да иска промуна. Ако всичко вървеше, ако нещата бяха цветя и рози, никой нямаше да поиска промяна, всички щяхме да стоим отстрани и да пляскаме. И аз в чужбина да казвам как нашите футболисти кадърни, играят в добри отбори, националния ни отбор върви ", смята Димитър Бербатов.

 

Бербатов разкри, че няма проблеми с Мартин Петров и Стилиян Петров. С двамата имат приятелски отношения от години и не вярва нито един от тях да го предаде. Той очаква и другите кандидати да обяват своите кандидатури за президент на БФС, но е категоричен, че няма да приеме да бъде в екипа на друг и да стане вицепрезидент на друг кандидат.

 

ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5098 |20.01.2024 Министър Попов: Kойто реши, че може да строи върху дюни, вече ще се сблъсква с ясни критерии . 20| 8614 |20.01.2024 "Какво ще ми върнат? Човек без крака, без ръце?". Жените на Русия притискат Путин все повече . 6| 4413 |20.01.2024 Израелски удар в Дамаск уби най-малко четирима иранци от паравоенната Революционна гвардия . 24| 4376 |20.01.2024 Хампарцумян: Българският лев е загубил своя "суверенитет" през 1997 г.

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads