Реклама / Ads
0| 2813 |15.04.2021 НОВИНИ

Без дъжд, студен априлски четвъртък

.
Предупреждение от първа степен – жълт код за вятър е в сила за 9 области на страната за 15 април, сочи справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).
 

Предупреждението е в сила за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново, Сливен, Русе, Търговище и Разград. В тези области ще бъде ветровито. Ще духа силен запад-северозападен вятър със скорост, достигаща 20-22 м/сек.

От НИМХ предупреждават за летящи във въздуха предмети. По тази причина са възможни локални нарушения на обичайните дейности на открито.

 

През деня облачността ще е променлива, почти без валежи. Ще продължи да духа умерен, по поречието на Дунав и в западната част на Горнотракийската низина и временно силен запад-северозападен вятър, с който ще нахлува студен въздух.

Ще бъде хладно за средата на април, с преобладаващи максимални температури между 10 и 15 градуса. Атмосферното налягане ще бъде малко по-високо от средното за месеца.

Над Черноморието облачността ще е променлива. Сутринта на места в южните райони все още ще превалява дъжд. Ще духа умерен, в северните райони – временно силен запад-северозападен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 11-14 градуса. Температурата на морската вода е 9-10 градуса, а вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

 

Над планините облачността ще е променлива, често значителна. Само на отделни места, главно в Родопите, ще превали. Ще духа умерен и силен запад-северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 4 градуса, на 2000 метра – около -2 градуса.

 

В петък вятърът от запад-северозапад ще отслабне, най-късно по поречието на Дунав и в североизточните райони. След временно разкъсване и намаление на облачността преди обяд, след обяд тя отново ще се увеличава. Температурите ще са по-ниски от обичайните за средата на април: минимални – предимно между 0 и 5 градуса, в отделни котловинни полета и малко под нулата, максимални – между 11 и 16 градуса. През нощта срещу събота заоблачаването ще обхване цялата страна и до сутринта на места в Западна България ще превали слаб дъжд.

 

През почивните дни ще преобладава облачно време, на места със слаби превалявания от дъжд, в събота – главно в югозападната половина от страната, в неделя – на по-малко места из страната. Първия ден ще духа слаб, в Източна България до умерен вятър от изток-югоизток, втория ден вятърът ще е слаб, в отделни райони ще е почти тихо.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3107 |10.04.2021 Онлайн кандидатстудентски изпити днес в ТУ-София . 0| 2984 |08.04.2021 Днес остава по-студено, но през уикенда ни очаква затопляне . 1| 2858 |06.04.2021 Euronews: Студенти борят недостига на медици в България по време на пандемията . 72| 15271 |01.04.2021 Реципрочно! Наш дипломат отговори на руската посланичка с виц от времето на „Студената война“

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads