Реклама / Ads
Frognews
0| 5796 |18.05.2017

Без оркестри около храм-паметника ”Александър Невски” на баловете

.
Забраниха оркестрите около храм-паметника ”Александър Невски” на баловете. Това стана ясно от представители на СДВР и Столична община.

"Имаме разговори с ръководството на храм-паметника, че в този район не е допустимо да има висока музика", заяви Кристина Лазарова от Столична община, цитиран от Нюз. бг.

 

Столичната община ще предприеме засилено видеонаблюдение по основните трасета, откъдето абитуриентите преминават. От СДВР вече са провели предварителни срещи с училищните ръководства, управителите на заведения и отговорниците на охранителните фирми, обезпечаващо училищата и заведенията.

 

Абитуриенти от 124 столични училища ще празнуват в 34 заведения. Най-много ще са баловете между 23 май и 28 май. Най-натоварено ще бъде на 24 май, когато бала си ще отпразнуват абитуриенти от 34 училища.

 

"Целият наличен униформен и оперативен състав ще бъде мобилизиран", каза началникът на отдел "Охранителна полиция" Борислав Муеров.

 

Определени са 4 оперативни района, където ще има екипи на Пътна полиция, моторизираното звено СИГМА и оперативно обезпечаване. Първият район е около храм-паметника "Александър Невски".

 

Обезпечено ще бъде и предвижването на абитуриентите. Служителите на реда ще бъдат и около самите училища, и около заведенията. Абитуриентите ще се предвижват по булевардите: "Тодор Александров", "Сливница", "България", "Цариградско шосе" и др.

 

Мобилни групи ще следят за употреба на пиротвхника. Клас 1 пиротехника се продава свободно, а клас 2- може да се ползва само от професионално обучени специалисти. Въпреки това, пиротехниката от клас 1 е забранена в градския транспорт, в молитвени домове, учебни заведения и болници. "Имаме право да взимаме отношение, ако се ползват на такива места", предупреди Муеров.

 

Пътните полицаи ще следят за пътни нарушения и ще ги заснемат, предупреди шефът на столичния КАТ Тенчо Тенев. Той препоръча родителите да не предоставят на абитуриентите автомобилите си, тъй кто има реална опасност някои да шофират след употреба на алкохол.

 

По време на миналогодишните балове основните нарушения са били свързани с изскачане от прозорците на автомобилите. Над 700 нарушения от абитуриенти и водачи, превозвали абитуриенти, отчете Росен Рапчев от ГД "Национална полиция".

 

Най-често нарушенията са били неслагане на колан, управление от неправоспособни водачи, шофиране след алкохол и наркотици. Рапчев напомни, че водачът също носи отговорност , ако пътниците не поставят коланите си, и също може да бъде глобяван.

 

При изскачане от прозорците има санкция за това, че водачът не е осигурил правилно превозване на пътниците и не са си сложили колан, както и за това, че пътникът пречи на водача и закрива видимостта.

Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Около 4000 камери ще дебнат за преписвачи на матурите 0| 3626 |16.05.2017 . Слънчево до обяд, превалявания около и след обяд 0| 3094 |14.05.2017 . Затварят част от Околовръстния път 0| 2921 |13.05.2017 . Около 64 000 четвъртокласници са на матура по математика 0| 2835 |12.05.2017

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads

НАЙ-ЧЕТЕНИ

    Реклама / Ads

    БЛОГОВЕ