Реклама / Ads
15| 5082 |10.06.2014 НОВИНИ

Без оставка на върха в БСП на пленума

.
Сергей Станишев
БСП не се отказва нито от предсрочни избори в най-скоро време, нито от идеята за задължително гласуване. Няма да има и промени в ръководството на партията, защото не можело тя да води кампания обезглавена.
 

Това се разбра след продължилото повече от четири часа заседание на Изпълнителното бюро на БСП, пише Труд. Конкретни дати обаче не били обсъдени нито за предсрочните парламентарни избори, нито за оставката на кабинета. "Краят на това правителство бе оповестен с пресконференцията, която даде лидерът на ДПС Лютви Местан", каза член на ИБ. Председателят на БСП Сергей Станишев повторил пред соцръководството тезите си, че правителството е изчерпано и трябва да се върви към избори.


Единственият член на соцръководството, който се спря при журналистите след заседанието на ИБ, бе евродепутатката Илияна Йотова. "Преобладаващото мнение, бих казала мнозинството от колегите ми и аз смятаме, че трябва да има избори възможно най-бързо", каза тя.И не скри, че има различни мнения за живота на правителството.

 

"Искаме на заседанието на Националния съвет на БСП да чуем всички мнения, които са меродавни, от които много зависи. Защото това ще са хората, които ще правят изборите", продължи Йотова. Заседанието на пленума е насрочено за 14 ч утре. На него трябва да бъдат обсъдени едногодишният отчет на правителството на Пламен Орешарски и резултатите от изборите за Европейски парламент. Това е първата сбирка на пленума след тежката загуба, която социалистите претърпяха на евровота от ГЕРБ. Въпреки че през първата седмица, последвала изборите за Европейски парламент, се чуха доста негативни оценки за работата на редица местни лидери в кампанията, отчетният доклад на Станишев бил "възпитан" и "мек". Червени заподозряха, че заседанието на пленума нарочно е насрочено за късния следобед, за да може част от делегатите от отдалечените общини да си тръгнат и дискусията, в която биха могли да се чуят остри критики, да се размие.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 5366 |09.06.2014 Таско Ерменков:Оставката на Орешарски означава хаос . 44| 5360 |09.06.2014 Борисов: Провалът на "Южен поток" зове за мълниеносна оставка . 10| 5104 |06.06.2014 Стоилов: Оставка на кабинета сега няма да бъде обсъждана . 28| 5424 |05.06.2014 Орешарски немее за исканата му оставка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads