Реклама / Ads
18| 5050 |09.01.2011 НОВИНИ

Т. Безлов: Цветанов е мишена заради изборите

.
Тихомир Безлов
„Прихванатите” разговори са политика за лични реванши и дори за медиен пазар, смята Безлов.
 

Вътрешният министър Цветан Цветанов е станал важна мишена на центровете, които смятат, че ще се конкурират с него на изборите, заяви експертът от Центъра за изследване на демокрацията Тихомир Безлов по повод на разпространените в медиите телефонни разговори на властта. Според Безлов причината за изтичането на тази информация е политическа. По-конкретно става дума за политическа битка срещу вътрешния министър Цветан Цветанов, каза Безлов.

Вътрешният министър е най-популярният политик на ГЕРБ, следователно важен ресурс на управляващата партия, от друга се е очертал като много вероятен кандидат за президентските избори, посочи анализаторът.

„Не бива да се пропуска също, че всеки вътрешен министър освен позитивите на поста си да бъде често в медиите, да има огромна информация и власт, получава и негативите, засяга огромни интереси. Не бива да се пропускат и личните конфликти, в които министър Цветанов влиза като силов министър, анализира експертът от ЦИД. Тук имам предвид не само с криминалния свят, но и политически опоненти и с политически партньори”, каза той.

Появилите се три телефонни разговори на директора на Агенция „Митници” Ваньо Танов с финансовия министър Симеон Дянков и с неговия заместник Владислав Горанов са политика за лични реванши и дори за медиен пазар, категоричен е Безлов.

„Ако вие имате толкова пикантни материали, които създават проблеми на вашите конкуренти, вие ги изваждате – и колкото повече имате, толкова по-добре за вас. Медиите ще свършат останалото. Жълто-черната страна на политиката се продава добре, макар че според мен вече започва да губи старото си значение”, обясни още той.

Според него е сложно да се каже дали реакцията на премиера Борисов по повод на появата на материалите в медиите е най-добрата. „От това, което сме видели за последните почти 10 години, откакто Борисов е в политиката, обикновено много рядко някоя негова реакция се приема от коментаторите като добра. Но времето показа, че често той по-добре от тях е „сметнал” българският избирател. Първоначално много негови остри изказвания – крайни, неочаквани, са предизвиквали скандали. След това се е оказвало обаче, че той доста добре е оценил и се е приспособил към ситуацията, е мнението на експерта. Вероятно най-известният пример е за „лошия човешки материал” в България. Тогава политическите му противници мислеха, че той е загубил изборите и дори се е самоубил политически. Оказа се, че бъркат - изразът „лош човешки материал” стана клише, защото отразяваше реалността. Въпреки вълната от критики и медийни клипове, в крайна сметка, той спечели изборите и то за много хора неочаквано, заключава Безлов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 5119 |07.01.2011 Цветанов, Дянков и Танов: Няма да се женим! . 9| 6299 |06.01.2011 БСП обмислят "вот на недоверия" заради Шенген . 11| 4871 |06.01.2011 Няма конфликт между Цветанов и Дянков . 37| 10146 |03.01.2011 Арестуват Цветан Цветанов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads