Реклама / Ads
12| 3246 |30.07.2023 НОВИНИ

Безумно правосъдие! Условна присъда за бизнесмен от Пловдив, пребил жена си с тенис ракета пред децата им

.
Условна присъда!
Въпреки острата обществена реакция по случая с бруталното насилие, довело до 400-те шефа по тялото на 18-годишното момиче от Стара Загора и заявките на Прокуратурата за нулева толерантност към насилието, на Съда в Пловдив не му пречи да приеме споразумение между бизнесмен и съпругата му, на която той в края на миналата година причинява тежка телесна повреда.
 

Рижте цялата история на пловдивското семейство:

 

Симо и Димитрия Касабови имали връзка от 2002 г. Според прокуратурата бизнесменът бил много ревнив и от самото начало на отношенията им проявявал агресия и арогантност към съпругата си. Ограничавал контактите ѝ с родители и приятелки, проверявал съобщенията ѝ и следил местонахождението ѝ. Многократно в съвместния им живот се случвало Касабов да посяга на Димитрия. Жената няколко пъти опитвала да избяга от него, но той я намирал, биел я и скривал портмонето ѝ, за да не може да отиде при родителите си.

 

Преди Коледа Симо Касабов се прибрал и заварил съпругата си да използва телефон, за който той не знаел. Двамата се скарали и Димитрия решила да сложи край на връзката им. Съпругът ѝ се ядосал, взел тенис ракета и започнал да я налага с нея, с юмрук в окото и ребрата и с шамар в областта на дясното ухо. След побоя жената успяла да избяга и постъпила в болница. Лекарите установили течност в стомаха, пробит далак и спукано тъпанче.

 

В крайна сметка бизнесменът се споразумя и излезе от ареста. Дори успя да пише на приятелите си във Facebook:

 

“Скъпи приятели, искам на всички да ви благодаря, че всеки ден бяхте с мен и разбрахте, че попаднах в един капан на един лицемерен човек който съм го мислил че е стълб до мен , а то се оказа едно вонящо блато.“, написа Касабов.

 

Сега наказанието, което получава е условна присъда от 3 години с 5 години изпитателен срок, потвърдиха за TrafficNews от държавното обвинение.

 

След като делото беше засекретено и се гледа при „закрити врата”, без присъствието на медии, пострадалата Димитрия се е конституирала като частен обвинител срещу съпруга си. Двамата са уредили отношенията си и са постигнали извънсъдебно споразумение за обезщетение.

 

От публикация на самия Симо Касабов в социалните мрежи става ясно, че двамата ще продължат живота си разделени.

 

Дали тежката телесна повреда може да се нарече вонящо блато и с какво наказание ще се размине мъжът, обезобразил приятелката си, а и следващият, който ще пребие жена си или нечия дъщеря, предстои да разберем.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 2766 |15.05.2023 Тошко Йорданов към ГЕРБ: Не ни разглеждайте като безусловна подкрепа . 1| 2868 |23.11.2022 Условна присъда за Масуд Абдо, който организира трафик на мигранти  . 1| 2703 |20.10.2022 Условна присъда за кандидат-депутат, хванат дрогиран зад волана . 0| 3065 |15.10.2022 Условна присъда за шофьор, превозвал 6-ма мигранти от Сирия и Сомалия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads