Реклама / Ads
7| 5857 |24.09.2013 НОВИНИ

Билкарят превъртял заради дългове

.
Огромни дългове, неизплатени заплати и отказан кредит. Това според разследващите са основните причини 57-годишният билкар Любомир Симеонов да застреля банкерката от Бургас Павлинка Йовчева.
 

 



Убийството потресе града вчера сутринта, когато директорката от регионалния клон на Уникредит Булбанк в Бургас e открита с куршум в сърцето на улицата до офиса й, описва Стандарт. Трагедията се разиграла в 8,05 ч на метър от входа на зеленчуковия магазин "Свежест". 54-годишната Павлинка Йовчева била застреляна на тихата уличка "Поп Грую" 26 пред очите на трима свидетели. Единият от очевидците е баща на две невръстни хлапета, които водил към близката детска градина. Нито един от минувачите не успял да реагира, никой не хукнал да гони убиеца. Хората се вцепенили и не успели да помръднат от местата си. Минути по-късно един от тях хукнал към падналата в локва кръв жена, а друг позвънил в полицията. Банкерката издъхнала на място за секунди. Когато пристигнали полицаите и линейката, само установили смъртта й. След като я застрелял от упор, стрелецът хукнал да бяга по съседната ул. "Оборище" в посока хотел "Атаген". "Беше като сцена от филм. Жената излезе от зеленчуковия магазин, направи две-три крачки и проехтя изстрел, а после падна на земята", разказаха свидетели.
Йовчева е регионален директор "Банкиране на дребно" в морския град. Тя живеела в богаташкия комплекс "Лазур", но всяка сутрин минавала по ул. "Поп Грую" на път за банката. Не пропускала да се отбие в плод-зеленчука и да купи нещо, разказа магазинерката, която я познава като редовен клиент. Вчера сутринта Павлинка отново посетила магазинчето, но този път не купила нищо. Излязла спокойно с празна пазарска чанта. Извървяла не повече от метър-два, когато смъртоносният куршум я застигнал. В ръцете си носила и куп документи, вероятно служебни. Час след трагедията убиецът бе задържан, след като сам се предаде в полицията в Сливен. 57-годишният Любомир Симеонов е човекът, дръпнал спусъка срещу Йовчева. Той предал оръжието, с което е застрелял жената, и направил пълни самопризнания. След като избягал от местопрестъплението, Любо се метнал на джипа си "Мазда" и отпрашил към София с намерението да се укрие. По пътя обаче променил плановете си и решил да се предаде. Спрял в Сливен и отишъл сам в местната полиция.
Отказан кредит от 1,5 млн. лв. стои зад зверското убийство на банкерката. Любомир въртял бизнес с билки в сунгурларското село Черница. От година обаче яко закъсал с парите и затънал в дългове. Спрял да плаща заплати и наеми, а от няколко месеца го погнали и съдебни изпълнители. "Преди 5-6 месеца пристигнаха писма от съдия-изпълнител, залепиха ги на офисите и в склада му. Но какво бяха обявили за продажба, не си спомням", разказа кметът на с. Черница Атанас Доманов. От два месеца бизнесменът се опитвал да излезе от батака и разчитал да спаси бизнеса си с кредит. Преговарял с няколко банки, а последно се спрял на Уникредит Булбанк. Водил дълги и мъчителни преговори. Поискал 1,5 млн. лв., които за него били последен шанс да изплува от финансовите си проблеми. Възлагал огромни надежди да сключи договора за заем, но в крайна сметка всичко пропаднало. От банката отказали да отпуснат парите и бизнесменът изпаднал в тотална безизходица. "В неговите очи за всичко била виновна банкерката Павлинка Йовчева, която имала последната дума по кредита и отговорила с "не"", коментираха криминалисти. Но уточниха, че отказът й най-вероятно е бил мотивиран със съдебно дело. Оказа се, че Уникредит Булбанк е водила няколко дела срещу фирмата на Любомир Симеонов "Ветоника" ЕООД. Последното решение на магистратите от районния съд в Бургас е с дата 1 август 2013 година. В него се казва, че банката настоява да се приеме за установено, че "Ветоника" дължи сумите, присъдени в друго гражданско дело. Става въпрос за иск от 300 000 лева. Районният съд обаче не е решил спора, тъй като по закон в него се решават претенции до 25 000 лева. Така делото попада в окръжния съд. Решенията на магистратите до момента показват, че най-вероятно убиецът е изтеглил чрез фирмата си "Ветоника" ЕООД от Булбанк кредити за поне за 300 000 лева.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 33| 7630 |20.09.2013 ДАНС подпука Манчев заради "Белене" . 15| 7195 |18.09.2013 Рокери се заканиха на Нова тв заради принц Ангел Рашков . 22| 6883 |17.09.2013 Сплашвали Генка Шикерова заради остри интервюта . 21| 6273 |17.09.2013 Затварят хотела на ексдепутат заради жалба от рускиня

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads