Реклама / Ads
39| 4614 |14.07.2013 НОВИНИ

Бисеров: Може да има и друго правителство в този парламент

.
Източник: Булфото
Живеем във времето, когато в едно НС последователното избиране на повече от едно, повече от две правителства, е нещо нормално. Съдбата на един парламент не зависи от съдбата на едно правителство или един премиер, каза депутатът от ДПС и зам.-председател на НС Христо Бисеров пред БНР.
 
Народното събрание задава и правителството е продукт на изготвената политика в Народното събрание и тогава не се поставя съдбата на Народното събрание в политическия цикъл, в който се намира страната, съдбата на едно единствено правителство и на един единствен премиер. така че не трябва да се гледа на едно правителство като правителство избрано за целия мандат на едно Народно събрание, обясни депутатът от ДПС.

Според него законът за политическите партии навлиза във фаза, в която трябва да се разгледа окончателно в правната комисия.
На въпрос кога ще има нов председател на ДАНС, Бисеров каза: ДАНС трябва да работи, да има титуляр. Така че не споделям разбирането, че не му е времето сега. Друг е въпросът доколко има готовност министър-председателят с предложение за председател на ДАНС, тъй като решението трябва да е убедително за всички.

За СРС-тата Бисеров коментира, че трябва да има съотносителност между използваните СРС-та и получените веществени доказателства: На това разчитаме, че получаването на разрешение вече ще стане един акт на осмисляне на нуждата и чак тогава. Добро направихме, че вече няма да има дела при закрити врати само защото има СРС в делото. Това беше една много лоша практика. Години наред публично се обсъждаше това, най-после намерихме решимост да премахнем този текст и вече само заради това, че има СРС няма да се закриват заседания. Ако има други причини, това е друго.

За ГДБОП Бисеров посочи, че това е била една от структурите, която е генерирала сериозни напрежения: Неслучайно шефът на БОП беше отстранен, шефове на СДОТО се оказаха, че са ангажирани с дейността на Цветанов, за която той сега е разследван.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 6511 |14.07.2013 Славчо Велков: Атентатът в Сарафово може да се повтори всеки момент . 37| 6139 |12.07.2013 Безуханова отрече чужди и скрити интереси зад "България може" . 52| 5635 |11.07.2013 Цацаров: Сидеров може да бъде арестуван, извърши ли хулиганска проява . 10| 5076 |11.07.2013 Таксиметров шеф: Никой не може да спре водачите, ако решат да направят нещо

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads