Реклама / Ads
82| 45291 |15.01.2016 НОВИНИ

Биволъ: Борисов купил къща в Барцелона за 1,5 млн. евро на своя метреса

.
Вчера ВСС посрещна на крака Борисов
Въпреки становището на ВСС, че записите от „Яневагейт“ са манипулирани и няма данни за нарушения на закона и етиката от лицата, които са цитирани там, днес Биволъ публикува нова порция от разговорите между „двете каки“. В разговора си Румяна Ченалова и Владимира Янева коментират как Бойко Борисов е купил къща за милион и половина евро в испанския град Барселона на своя любовница.
 

Факт е, премиерът не е декларирал такава сума в кариерата си на политик. Ако наистина има независимо разследване, тогава прокуратурата би трябвало да разшири проверката по случая и в посока „укриване на данъци“. След публикуването на тази, последна за момента порция разговори, разследване може да започне и в Испания. Придобиването на имот с пари от незаконен доход по същество е пране на пари, осъществено на испанска територия. В тази връзка, ако испанските магистрати започнат разследване, те могат да изискат от "Вайбър" разпечатките, от които българската прокуратура и ВСС бягат като „дявол от тамян“.

 

От разговорите става ясно, че се коментира конкретна дама, на която Борисов купил къща в Испания, защото  имал „положително отношение“ към нея. Друга жена, независимо че е съпруга на негов приятел, сложил за свой „протокол“, а тя ходела облечена в скъпата италианска марка „Шервиньо“. Премиерът дори имал отношение към нея, не му било само за „едното ч*кане“. А „за Мая разбрала половин София…“

 

Според запознати, Мая вероятно е с фамилия Илиева – съпругата на покойния бос на ВИС 2 Георги Илиев. В новите записи следват откровенията на бившия шеф на СГС, съдия Владимира Янева, че ако преспи с Борисов, каквато оферта е получила по Александър Сталийски, можело да изпадне в неловката ситуация – „ни напред – ни назад“. От разговора остава впечатлението, че Янева се опасява да не бъде употребена сексуално след обяснителна среща с министър-председателя и въпреки това да не получи височайшата милост за спиране на задействаното срещу нея „опраскване“.

 

Янева твърди, че Борисов проявявал „и положително отношение“ към част от любовниците си.  Отношението се изразявало чрез постове, скъпи подаръци и дискретност. Към други жени обаче нямал такова специално отношение, а ги възприемал единствено като сексуален трофей.  „За сметка на това за Мая бяха разбрали половин София, което е страшно неприятно да ти кажа“ – казва Янева. „Ужасно“ – потвърждава Ченалова.

 

От записания разговор се разбира също, че Бойко Борисов е имал специална връзка с жена на свой близък от кръга на „Котараците“. Тази компания се състои от близки на премиера, получаващи облаги под формата на обществени поръчки. Най-изтъкнатият „котарак“ е Александър Сталийски, за когото се разбра, че е „взел Рубин“ чрез цесии на милионите си в КТБ. Дамата, за която става дума в този запис „ходи в Шервиньо“ (облечена в дрехи от италианския дизайнер Ermanno Scervino), и е била назначена като сътрудник по протокола на премиера Борисов. На такова описание отговаря Десислава Кръстева, съпруга на Ивайло Кръстев, който е собственик на дискотеката „Син Сити“. Десислава Кръстева е назначена за Главен специалист в Дирекция „Правителствен протокол“ към МС на 2 ноември 2009 г. – показа проверка на Биволъ.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 40| 7366 |15.01.2016 Кънев: Първанов, Цацаров, Пеевски рекетират Борисов . 33| 8376 |14.01.2016 Борисов скри от ВСС кой му пратил sms-а, нахока кадровиците на Темида . 15| 4255 |14.01.2016 Местан: Защо Борисов реагира на "руската мина"? . 9| 4580 |13.01.2016 Борисов изпрати "Южен поток" в историята

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads