Реклама / Ads
7| 5430 |16.04.2021 НОВИНИ

Бивш парламентарен шеф: Винаги сме пазели премиера, но никога в такава степен

.
Това, което последната година и половина се прояви като пренебрежение от министър-председателя, пазели сме ги винаги, но никога не в такава степен, както беше в последната година и половина. На 21-ви Бойко Борисов би трябвало да отиде в парламента и да говори за плана за устойчивост и възстановяване. Това са много милиарди, които може да не ги вземем, ако нямаме план
 

Това заяви пред bTV бившият шеф на Народното събрание Борислав Великов.

 

“Авторитетът на Парламента действително трябва да се върне и колегите народни представители, може би с известни изключения, се стараят да направят точно това. Може би нещата ще станат по-лесни”, допълни той.

 

Председателят на парламента е пръв сред равни, той олицетворява парламента и парламентаризма, той трябва да балансира, да търси такива подходи, които да гарантират законодателство, от което да не се срамуваме след това, обясни бившият шеф на Народното събрание.

 

“Той има водеща роля и ролята на Председателския съвет нарасна, той трябва да работи добре и с Председателския съвет. Неговата роля е да търси и да намира съгласие между различните парламентарни сили. В това НС няма да бъде много лесно предполагам, видяхме, че има доста мощен блок срещу ГЕРБ от почти конституционно мнозинство от 160 човека, ако това се запази може би ще имаме устойчиво управление”, смята още Великов.

 

Той бе категоричен, че при наличие на ясна кауза, която не е свързана само формално с клетвата, а с действителна работа, опит се трупа бързо.

 

По протокол председателят на парламента е втори човек след президента, но пак е може би най-важният, доколкото България е парламентарна република. Ако целиш председателя на парламента, тогава уцелваш и онази политическа сила, която го е издигнала, каза още той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4253 |16.04.2021 Бившият шеф на отдел „Наркотици“ в ГДБОП вече е с мярка „подписка“ . 36| 4747 |11.04.2021 Манолова поиска парламентарен контрол на Борисовите министри . 48| 11020 |10.04.2021 Мажд Алгафари: Слави погреба, помете ГЕРБ веднъж и завинаги . 6| 3280 |02.04.2021 Бивш депутат: Изберете разумни и отговорни хора, а не смешници, лъжци, крадци и циркаджии

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads