Реклама / Ads
Frognews #останивкъщи
20| 3985 |26.10.2014

Бизнес и синдикати с ултиматум: Веднага депутатите да изберат правителство

.
Новият парламент да избере бързо правителство и новият кабинет да е стабилен, пише в обръщение, подписано от КНСБ, КТ „Подкрепа”, Българска стопанска камара – съюз на българския бизнес, Българска търговско-промишлена палата и Конфедерация на работодателите и индустриалците в България.

Ето какво пише още в документа:

Политическата криза в последните години срина доверието към държавността и политическия морал, партиите и тяхната способност и воля за действие в полза на националните интереси, като отключи многобройни негативни ефекти върху финансовата стабилност, икономиката и социалните системи. Българският политически елит е длъжен да предложи на обществото ясна визия и конкретни действия за спиране на тези процеси, тъй като задълбочаването им ще срине докрай възможностите за възраждане на държавността, икономиката и социалната сигурност. Водени от многократно заявеното разбиране, че решаването на сегашните проблеми и постигането на националните цели за развитие налагат провеждане на отговорен политически дебат, рационални решения и воля за общи действия, а не самоцелно противопоставяне и нетолерантност в услуга на тесни и користни партийни, групови, корпоративни интереси и външнополитическата конюнктура.

 

Представителите на организациите настояват новите депутати да изберат стабилно правителство, което да актуализира бюджета, да гарантира стабилността на банковата система (вкл. разрешаване на проблема с КТБ) без разходване на публични средства; възродят индустрията и опростят процедурата за обществени поръчки. В документа се настоява и за реформиране и стабилизиране на системите за социална сигурност – здравеопазване, обществено осигуряване и социално подпомагане, при отчитане на осигурителния принос на лицата, принципите на справедливост и ефективно управление на финансовите ресурси.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay Donate now
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Синдикати отказаха на ЧЕЗ обсъждане на енергийните проблеми 7| 4882 |16.10.2014 . Ангелкова с ултиматум: До петък да се вземат мерки за БДЖ, иначе - нови директори 1| 3788 |14.10.2014 . Миков: Да се обърне внимание на трудещите се, на хората от малкия и средния бизнес 9| 3747 |05.10.2014 . Кабинетът актуализира бюджета напук на синдикати и работодатели 42| 4135 |01.10.2014

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads

НАЙ-ЧЕТЕНИ

    Реклама / Ads

    БЛОГОВЕ