Реклама / Ads
0| 3888 |08.11.2023 НОВИНИ

Блинкън: Трябва да сложим край на конфликта в Близкия изток възможно най-скоро

.
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън Източник: БГНЕС
”Всички ние искаме да сложим край на този конфликт възможно най-скоро. А междувременно да намалим до минимум страданията на цивилното население.”
 

Това заяви на брифинг за медиите след срещата на външните министри от Г-7 в Токио държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън.

 

Висшият дипломат изложи позицията на САЩ за това как според тях трябва да изглежда сценарият "ден след" в Газа след приключването на войната между Израел и Хамас, информира „Гардиън“.
 

„САЩ смятат, че ключовите елементи трябва да включват забрана за насилствено разселване на палестинци от Газа. Не и сега. Не и след войната. Никакво използване на Газа като платформа за тероризъм или други насилствени атаки. Никаква повторна окупация на Газа след края на конфликта. Никакви опити за блокада или обсада на Газа. Никакво намаляване на територията на Газа. Също така трябва да гарантираме, че от Западния бряг няма да могат да произлизат терористични заплахи", отбеляза той.

 

Блинкън допълни, че САЩ се стремят към бъдещо споразумение, което "трябва да включва гласовете и стремежите на палестинския народ в центъра на управлението на Газа след кризата. То трябва да включва управление, ръководено от палестинците, и Газа, обединена със Западния бряг под ръководството на Палестинската власт, и трябва да включва устойчив механизъм за възстановяване на Газа."

 

Държавният секретар каза още, че САЩ се фокусират върху "път към израелци и палестинци, които да живеят рамо до рамо в собствени държави, с равни мерки за сигурност, свобода, възможности и достойнство".
 
 
 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 4911 |08.11.2023 Борисов изправя линията: "Сглобката трябва да се преговори, да се търси решение". Захапа Асен Василев /обновена/ . 13| 3946 |08.11.2023 Кирил Петков: ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС трябва да продължат да работят заедно . 4| 4750 |08.11.2023 Премиерът Денков разговаря с гражданите: Съставът на ЦИК трябва да бъде сменен, не отразява реалността /видео/ . 5| 4802 |06.11.2023 Манол Пейков: Представянето на ПП-ДБ в страната е солидно, но в партийното обединение трябва да се вземат поуки

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads