Реклама / Ads
1| 6226 |29.01.2020 НОВИНИ

Боян Расате: Смъртта на Емил Крумов в ДАНС не е ”трагичен инцидент”

.
Боян Расете
Боян Расате публикува в личния си профил във Фейсбук декларация на Главното водачество относно смъртта в сградата на ДАНС на Емил Крумов. Ето какво написа Расете:
 

Декларация на Главното водачество относно смъртта на Емил Крумов

 

Вчера 27. 01. 2020 г. в медийното пространство беше разпространена информация, че мъж се е самоубил в сградата на ДАНС. Същият бил член на Управителния съвет на Български Национален Съюз.

Случилото се по-късно беше определено като „трагичен инцидент”.

 

Няколко часа след това беше спусната допълнителна информация, че лицето било „сериозно въоръжено”. Полицаите намерили у него пистолет със заличени номера и два пълнителя.

 

В тази връзка Главното водачество на Български Национален Съюз счита, че около смъртта на Емил Крумов има твърде много неясноти, които будят тревога и съмнение.

Емил Крумов, жител на град Перник, е наш дългогодишен член. Той е кротък, спокоен и добър. Никога не е участвал в безредици, не е арестуван и не е агресивен по характер. НИКОГА НЕ Е ПРИТЕЖАВАЛ ОГНЕСТРЕЛНО ОРЪЖИЕ, а още по-малко е показвал признаци, че иска да сложи край на живота си.

 

• Категорично се противопоставяме на внушението, което беше представено в медиите, че Емил Крумов „вероятно е планирал нападение над служители на ДАНС”?!

• Категорично не вярваме, че Емил Крумов е бил въоръжен и още по-малко, че е влязъл въоръжен в района на ДАНС!

• Не намираме никаква логика и отговор на въпроса „Защо му е да носи със себе си писалка със сачма при положение, че е въоръжен с пистолет с два пълнителя”?!

• Няма логика и в „намерението му” да извърши покушение срещу служители на ДАНС, но вместо това да застреля себе си, при това не с пистолета си, а с писалка?!

 

В тази връзка изказваме съмнение, че обстоятелствата около смъртта на нашия член Емил Крумов са точно такива, каквито ни бяха представени!

 

Главното водачество на БНС иска среща с ръководството на ДАНС, на която да ни бъдат дадени неопровержими доказателства, в това число и записи от камерите за видеонаблюдение, които да изяснят въпросите около смъртта на Емил Крумов.

До предоставянето на такива доказателства ще считаме, че смъртта на Емил Крумов не е „трагичен инцидент”, и още по-малко случаен акт на умопомрачен, който е решил да сложи край на живота си!

 

До предоставянето на такива доказателства ще считаме, че Емил Крумов е починал при съмнителни обстоятелства, които не изключват той да е бил убит в сградата на ДАНС.

 

Освен това смятаме, че сме в правото си да уведомим както международните медии, така и международните правозащитни организации, занимаващи се с правата на човека, за да сме сигурни, че обстоятелствата около смъртта на Крумов няма да бъдат потулени, а ще бъдат надлежно разследвани и публично оповестени.

 

28 януари 2020 г.
гр. София

За Главното водачество на БНС:

Боян Расате




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5330 |20.01.2020 Акушер-гинеколози от видинската болница хвърлиха оставки след смъртта на бебе . 1| 3585 |07.01.2020 Повдигнаха обвинения на трима за смъртта на българския фен в Солун . 4| 4216 |03.01.2020 Двама лекари от Г. Делчев на съд заради смъртта на 16-годишна . 0| 3904 |30.12.2019 Прокуратурата разследва смъртта на новороденото във видинската болница

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads