Реклама / Ads
3| 4237 |10.11.2015 НОВИНИ

Бойко Ноев: Заможните хора да плащат повече за сигурността на страната

.
Бойко Ноев
КСНС е един форум, в който политическите сили би трябвало да решават въпроси, които не могат да решат в парламента, правителството или в консултации помежду си. Аз не виждам нищо ново или радикално, което политическите сили да са решили днес. Това каза за БНР бившият военен министър Бойко Ноев.
 

Първата точка от решенията на МС за това, че той трябва да предприеме мерки за оптимизиране дейността на структурите в сектор „Сигурност“, по същество е правилна точка. Само не съм сигурен дали тук включват и армията. Ако те не са включили тук отбраната, има голяма дупка.

Без участие на сухопътни войски на България в операция по прикриване на границата, както са се съгласили всички, това няма да бъде възможно, но пък четем в проекта за бюджет, че министър Ненчев е обявил корабостроителна програма. Това ме безпокои – че на думи говорим едно, а на цифри друго, посочва Ноев.

 

Според него, някои от решенията в днешния съвет са в пожелателен аспект:

В точка 2 се казва, че Съветът по сигурността при Министерския съвет трябва да приеме план за действие в ситуация на мащабна бежанска и миграционна вълна. Но ние трябва да приемем превантивен план, ние от днес трябва да строим условия за граничарите и войниците, които ще пазят по границите.

 

Бойко Ноев подчерта, че армията има право да пази границата, но тя не е подготвена да прави това:

На нея не й вменено като изрична задача охраната на границата.

Това е бялото петно. На армията спешно трябва да й се постави тази задача и да бъде финансово осигурена. Сега да не мислим за кораби, а за сухопътни войски и границата.

 

По повод изказването на Лютви Местан, че според ДПС бежанската криза може да се реши чрез разширяване на зоната за сигурност на ЕС, което означава и на разширяване на границите на самия съюз, Ноев заяви:

Ако ние зависим от интеграцията на Западните Балкани, то това никога няма да се случи. Те няма да се интегрират в близките 5-10 години. Ако ние казваме, че сигурността на България зависи от милостинята на Турция и от това как ще се разберат началниците по Сирия, и че щяло да има сигурност, само когато приключи конфликтът в Сирия, ние ще бъдем на много грешен път.

Позицията на Местан не е случайна. Тя отразява позицията на Република Турция. Г-н Местан се опитва да ни пробута позицията на Турция.

 

Бойко Ноев беше категоричен, че е необходимо и увеличаване на подоходния данък:

Българското общество, особено по-заможната част от него, да даде своя дан за сигурността на страната, защото може скоро да няма страна България.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 5841 |10.11.2015 Премиерът Борисов бойкотира патриарх Вартоломей . 13| 8678 |09.11.2015 Бойко Ноев: Борисов е наредил наказанията в силовите министерства, да се извини . 8| 4368 |03.11.2015 Бунт в МВР: Воленчо ще се види на Бойко като Том и Джери . 12| 5352 |26.10.2015 Бойко Великов: Изборите бяха опорочени

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads