Реклама / Ads
85| 8488 |02.09.2020 НОВИНИ

Бомби на протеста в София, има ранени, бити и задържани /видео/

.
Напрежението на протеста в София ескалира. Има хвърлени бомби. Трима от протестиращите са ранени. Бомба гръмна в лицето на двама от тях, съобщава очевидец. По-късно напрежението ескалира рязко и имаше още много сблъсъци. Изсипаха се стотици бомбички. Малко преди полунощ полицаи задържаха, сваляха на земята и биха протестиращи.
 

Полицаите продължават да бият и арестуват по един , по двама. Напрежението остава.


.
.

 

Към  полунощ , разгонени и изтласкани от полицията, протестиращите започнаха да си тръгват. Към "Съборна"  все още има огнища на сблъсъци. Част от хората се насочиха към Орлов мост.


.
.

Полицаите разделиха протеста на две. Беше им наредено да бият протестиращи. Бяха бити по груб начин на "Съборна", брутално. Дори хора, които стояха мирно и не провокираха полицията. Основният провокатор за всичко е Борисов, говоря за него генерално като политик. Според мен това ще засили енергията на протеста. Хората видяха как по мутренски се решават нещата. Той противопостави граждани срещу граждани, каза след побоите един от протестиращите.


.
.

 

Полицаите започнаха да задържат, удрят и извеждат демонстранти  пред парадния вход на президентството. Полицай удари един телевизионен оператор. Има и ранен полиицай.


.
.

Протестираме против незаконния начин на това управление и корупцията.Властта не чу нашите искания и напрежението нарастваше, заяви малко преди новия ден ген. Димитър Шивиков.

 

Една част от протестиращите се изтласкват към бул. "Мария Луиза". Друга част е пред президенството, където сблъсъкат между полицаи и протестиращи продължава.

 

Жандармерията се подготвя да използва водното оръдие.


.

Борисов е виновен за всичко, което се случва. Борисов, не те ли е срам, че изкара полицията срещу народа си. Справедлвият гняв на хората не може да приключи, все едно нищо не се е случило, каза гневна Мая Манолова, която се опитала да помогне на момче, което полицаите биели.

 

Полицаите пак използват спрей срещу протестиращи.


.

Полицията тръгва, тропайки с щитове и разчиствайки пространството пред бившия партиен дом. С удари на земята  е свален един протестиращ, слагат му белезници и го извеждат.

 

Обстановката продължава да е бойна. Полицаите изтласкват протестиращите. Бомби летят. Подготвят се сякаш за използване водните оръдия.

 

Колко дни ще стоим на този площад. Да пазят корумпирани журналисти. Жандармерията влезе срещу деца, каза един от протестиращите.


.

Димки се хвърлиха към униформените, които час преди полунощ стоят безмълвни, в очакване на решение от началниците и властта. Дупката на жълтите павета става все по-голяма.


.
.

Нови бомбички падат в краката и зад полицейския кордон. Някои от протестиращите сами правят верига със знаме в ръце за да спрят побеснели младежи. Част от палатките на блокадата са разрушени.


.

Обстановката тотална ескалира. Към полицаите полетяха "камъни и дърве" и всякакви предмети. "Еничари, еничари!", скандират протестиращи. Полетяха и няколко жълти павета..

.
.
.
.

 

"Сърце, душа, за България" - ехти центърът на столицата. Следва мощно скандиране: "Оставка! Оставка!".


.

Протестът ескалира, защото управляващите не чуват гласа на народа, каза един от протестиращите.

 

Продължава хвърлянето на бомбички и пиратки, които се взривяват зад полицаите. Протестиращите скандират: "Българи, юнаци!".


.

Част от хората призова за Трибунал за Борисов.


.

Пострадаха двама от нашите хора. Ние опитвахме да спрем това. Ние не искаме такова нещо, каза адв. Хаджигенов.


.
..

Хвърлянето на бомбички, пиратки, тоалетна хартия, яйца и домати продължава.

Част от протестиращите скандират: "Бойко, к**во", "Ушев, к**во" и Оставка".

 

.

 

 

 

 

 

 

 




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 26| 8890 |02.09.2020 Чуждите медии за протеста: Българите се чувстват измамени . 12| 5784 |02.09.2020 Велислав Минеков: 9 000 полицаи от цялата страна са на протеста . 31| 6777 |02.09.2020 45 души в болница след сблъсъците на протеста /обновена/ . 5| 4584 |02.09.2020 Припаднал човек на протеста заради използването на газ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads