Реклама / Ads
5| 5122 |20.12.2012 НОВИНИ

Борислав Сарафов иска нов Наказателен кодекс

.
Борислав Сарафов Източник: Преса
Прокуратурата се провали в работата си по корупционните дела и е нужно да поправи грешките си в тази насока. Това посочи в изслушването си пред Висшия съдебен съвет кандидатът за главен прокурор и шеф на апелативната спецпрокуратура Борислав Сарафов.
 

Той допълни, че обвинението е постигнало успехи по делата, свързани с организираната престъпност, за разлика от процесите за корупция.

Сарафов се обяви „за" приемането на нов Наказателен кодекс, тъй като по думите му сегашният вече е достатъчно остарял и изчерпан.

"Прокуратурата се намира в период на катарзис. Всеки се е въоръжил или с микрофон, или с перо и ни отстрелват, взели са ни на мушката, което не е добре за спокойствието в системата. Но това може да подейства и добре точно заради периода, в който се намира съдебна система - периодът на катарзис. Може би е хубаво всичко да излезе сега."

Членът на ВСС Ясен Тодоров прочете сигнал срещу Сарафов,
идващ от Христо Върбанов - Папата, който твърди, че Сарафов не е разследвал правилно престъпление, от което Папата е бил потърпевш.

„Ицо Папата и в момента има 6-годишна присъда. Аз съм убеден, че сигнали от такива хора повишават моя авторитет и означават, че аз върша своята работа. За мен това е актив”, коментира сигнала Сарафов.

На въпрос за имуществена декларация от 2006 г. за дарени му три апартамент и какъв е произходът на средствата за тяхното придобиване, Сарафов каза: „Това са панелни апартаменти в жк „Люлин”. Те са наследствени, тогава родителите ми се бяха разделили и решиха да разделят имотите. Това са маломерни панелни апартаменти, единият от които е от моя дядо. Те са на ниска стойност, единият е 46 кв. м. Това не са някакви скъпи имоти”.

Относно апартамент на майка му в Испания, Сарафов каза, че майка му живее и работи в Испания отдавна като инженер-химик и се грижи за чистота на няколко басейна. Апартаментът е купен и със семейни средства, тъй като баща му над 15 г. е работил в Москва.

Сарафов заяви, че не членства в никакви организации, но не смята масонските ложи за нещо уродливо. Това не са терористични организации, каза Сарафов.

Не мисля, че трябва да има противопоставяне с МВР, всеки трябва да върши своите компетенции, каза още Борислав Сарафов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 28| 5172 |19.12.2012 Президентът: Консервативната фискална политика е ключ към успеха . 4| 5064 |18.12.2012 Дянков: Претръпнал съм да ми искат оставката от БЛС . 33| 5193 |17.12.2012 С. Дянков: Често ми искат оставката, претръпнах . 7| 5497 |17.12.2012 Учени пак искат ревизия на Фонд "Научни изследвания"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads