Реклама / Ads
15| 4725 |06.11.2014 НОВИНИ

Борисов: 10 пъти бяхме на прага на нови избори

.
Бойко Борисов
10 пъти бяхме на прага на нови избори. Това призна лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, след като партията му и Реформаторският блок подписаха коалиционно споразумение. Те направиха това пред десетки камери и репортери. В края на церемонията Валери Симеонов изчете декларация от името на Патриотичния фронт за подкрепа на правителството. С него партията си оставя вратичка да заема различно мнение по не стратегически въпроси.
 
Да се връщаме назад отпреди месец, да изговаряме отново това, което всички изговориха вече, е че трябва да се намери начин в тази тежка ситуация, каза Борисов. Бяхме принудени да търсим всякакъв разумен компромис. Искам да благодаря на всички преговорни екипи. Всички положихме неимоверни усиля. Десет пъти бяхме на прага да бъдем на нови избори. Всички знаехме, че в рамките на мандата трябваше да опитаме да направим кабинет. Условието аз да съм премиер не е било препъни камък в преговорите. Смутени сме, това се прави за първи път в България. Не си спомням медийте да са присъствали, докато се правят правителства. Имам възможност след всяка среща да усещам трудностите и огромните компромиси. Смятам, че в Европа има много държави, които управляват стабилно с целите си различия. За да няма задкулисие, създадохме ясен документ, който да ни направлява. Винаги ще има недоволни и да критикуват. Но при едни нови избори знаем какво ще се случи в България. Отчитаме компромиса в името на вашите изявления. Опитахме се тези преговори да се водят в сграда, където пише: „Съединението прави силата”. Нека да направим това, призова Борисов.


Меглена Кунева поздрави също колегите си, които са участвали в преговорите.
Ние опровергахме ,че вътре в РБ няма да постигнем единодушие. Коалиция е да караш колело нагоре по стръмен хълм. Ако спреш да въртиш педалите се връщаш назад. Можем всеки ден да полагаме усилия, за да да можем на края на деня да стигнем до единодушие. Това начинание се надявам да изведе страната на пътя на стабилността и реформите. Трябва да има реформи, които да дадат шанс за продължаващата европейска интеграция.. Много научихме един за друг и за това как можем да работим заедно. На добър час на всички, пожела тя.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 27| 5743 |31.10.2014 Борисов: Ако БНБ беше на място, кризата в КТБ нямаше да се случи . 20| 4675 |29.10.2014 Борисов: Ще преговарям с реформаторите, когато има смисъл . 19| 5654 |29.10.2014 Борисов: Правителство или с РБ, или сами . 14| 4700 |28.10.2014 Борисов: Правителство на малцинството е единствената възможност

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads