Реклама / Ads
9| 6419 |23.10.2019 АКТУАЛНО

Борисов чу ”Репортери без граници” - прави разпространението на вестници държавно

.
Бойко Борисов Източник: БГНЕС
Мисля, че единственото нещо, което може да направи държавата в подкрепа на ”Репортери без граници” и в подкрепа на свободата на словото, е да не оставяме частници да правят разпространение. Затова ще се възложи на ”Български пощи” да осъществява разпространението на печатни издания на територията на страната.
 

Това каза в началото на днешното правителствено заседание премиерът Бойко Борисов.

 

"Български пощи" са 100% държавни, имат достъп до всички населени места – така ще гарантираме, че всяко издание ще отиде там, където да го прочетат", заяви Борисов.

 

В последния доклад на организацията бе обърнато специално внимание точно на проблемите с разпространението на печатни издания заради монопола върху тази дейност упражняван от дружества на депутата от ДПС Делян Пеевски.

.
Снимка: Част от последния доклад на организацията озаглавен "Вестниците, които никога не идват"






"Преди няколко дни тук бяха "Репортери без граници". Внимателно слушах това, което са казали. Те са казали, че не са се видели с мен, но би трябвало да знаят, че тези два дена, когато са били тук, беше Европейският съвет и каквото и желание да имам да се видя с тях, нямам тази физическа възможност.", коментира още днес Борисов причината за решението си.

 

Припомняме, че миналата седмица, след срещата си с президента Румен Радев, за която Фрог писа, представителите на организацията съобщиха, че са получили информация от МС за визитата на Борисов извън страната и се надяват на среща с него при следваща възможност. По думите им опитите им за такава продължават вече трета година. В последната класация за свобода на словото организацията нарежда България на 111-то място, което я прави последна в Европа по този показател.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 30| 34407 |16.10.2019 Тайно инструктират Цацаров и Гешев в САЩ за войната Пеевски срещу Борисов . 26| 13141 |12.10.2019 Плакати с надпис „Цветановград“ посрещнаха Борисов във Велико Търново . 17| 13029 |21.09.2019 Силвия Великова: Не е нормално всичко в държавата да се решава от прокуратурата или Борисов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads