Реклама / Ads
0| 5047 |31.03.2016 НОВИНИ

Борисов доволен от акцията в ДАИ, обеща още арести

.
Бойко Борисов
Около 700 до 1000 отгледани деца загиват всяка година по пътищата. И тези, които арестуваме в момента, са тези, които с безобразията си – над 800 000 лева укрили по тайници, са също виновни.
 

Това няма да е първата и единствената операция по рода си. Това заяви пред „Още от деня” по БНТ премиерът Бойко Борисов.Той коментира ареста на шефа на ДАИ и висши чиновници от автомобилната администрация.  

Благодаря и на прокурорите, които участват, благодаря на колегите от ДАТО и ДАНС. Ние оборудвахме стаите, където е ставала самата далавера, заяви Борисов. Той упрекна медиите, че когато има положителни новини от работата на правителството, те мълчат. Когато има упреци, те са „на първа линия”. „Всяка сряда се събираме със службите, с главния прокурор. Това, което се готви с усилия, с месеци наред, ще даде резултат. Те са много прибрани, но в същото време действат изключително професионално”.

 

Нито една реформа не се прави лесно. Ако беше така, част от реформаторите щяха да си седят във властта. Най-лесно е да си в опозиция. Всички реформи стават заедно. Правят се заедно от всички министри. Те трябва да носят заедно отговорност. Министър Петър Москов успя да намали с близо 60 млн. лева цените на лекарствата. Тези пари остават в НЗОК и това явно разгневи много хора. Реализираме здравната карта. Дадохме над 300 млн. лева за нова апаратура. Онкоболните вече няма да ходят да се лекуват в чужбина.

 

В тези протести не се говори за пари. Хората виждат какво правим. Аз съм убеден, че здравната реформа ще успее и ще бъде доведена до край. Министър Москов трябва да се среща с медицинските работници и да обяснява, за да могат те да си работят спокойно. Тези протести се подклаждат от всички. ДПС, БСП натискат там, защото си мислят, че Москов е беззащитен. Това не е така. ГЕРБ седи с цялата си мощ зад него и го подкрепя, за разлика от ДСБ. С тази подкрепа реформата ще стане, категоричен беше Борисов. В Европа дават България за пример в борбата срещу контрабандата и корупцията. Аз съм горд от този факт. Това е най-важното за страната - стабилността. Не мисля, че някой в момента иска предсрочни избори. Я си представете, как утре реформаторите ще си наредят листите за едни предсрочни избори? Радан Кънев на кого е опозиция? Той част ли е от Реформаторския блок? Реформаторският блок подкрепя ли управлението? Каква опозиция е Радан, попита риторично министър-председателят. Естествено, че имаме врагове.

 

Вкарахме 3 млрд. лева повече в хазната. Тези пари дойдоха от пресичането на контрабандни канали. Тези, които са засегнати, не са ли ни врагове? Същото важи и за обществените поръчки. Министрите се стреснаха първоначално, но сега започват да разбират за какво става въпрос, каза още той. Въобще не искам да коментирам несериозните писания на някакво сръбско списание. Това са несериозни неща. Сръбският вестник "Рога и копита" написал, че..... Вие сте сериозен журналист. Не ме занимавайте с глупости. Не мога да си представя, че в сръбска телевизия ще питат техния премиер какво е пишело в българските електронни издания ПИК, Блиц, Бивол. Това са несериозни неща. Терористите гледат телевизия. По тази тема не трябва да се говори. Има и африкански сайтове. Вижте и там какво пише, ядоса се Борисов. Антитерористичните учения и ученията по границата са необходими. Всички работим и полагаме огромни усилия.

 

Тези работи трябва да се вършат малко по-тихичко. Ние трябва да имаме готовност, ако тези 30 000 души тръгнат от Гърция. За това правим просеките, слагаме колове и подготвяме заграждения. Никак не ни се прави ограда. Това струва пари, с които можехме да строим пътищата. В момента гръцката страна се справя добре, но ние трябва да сме готови за всичко, обясни Борисов. За президентските избори ще говорим след юни. Давам им на другите време да се готвят. Имаме си прекрасна президентска двойка. Росен Плевнелиев си върши прекрасно работата. Забранил съм на всички в ГЕРБ да говорят за президентските избори. Не е честно спрямо президента да чува всеки ден - ще го сменим с този, ще го сменим с онзи. Ще говорим юни или след юни по тази тема, завърши премиерът.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4542 |31.03.2016 Сръбско издание: В България се обучават джихадисти, Борисов: Не трябва да се шуми . 0| 4574 |31.03.2016 Борисов: Знаем му всички спатии на шефа на ДАИ . 0| 4559 |31.03.2016 Фрог научи: Д-р Грозев по спешност при Борисов! . 0| 4610 |31.03.2016 Бойко Борисов: Да си пазим границата, не е нехуманно

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads