Реклама / Ads
84| 5885 |22.07.2013 НОВИНИ

Борисов: ГЕРБ се връща в парламента!

.
Бойко Борисов Източник: Булфото
ГЕРБ ще влезе в парламента при обсъждането на актуализацията на бюджета. "Тази точка е в пъти по-важна от избирателния закон. Той няма да има никакво значение, ако приемат бюджета”
 

Това заяви на пресконференция лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. „Ще се опитаме по всякакъв начин да ги разубедим. Бихме се съгласили, което е популистко, да се извади един пакет от 150 млн. лв., да се даде на най-слабите, да се знае, че работещите хора са солидарни и хората да изкарат зимата."

Много казват, че това правителство много бързо тръгна по пътя на Жан Виденов, коментира още Борисов. Няма какво да се споразумяваме с БСП. Няма как с БСП да се разбереш. Те са си планирали как да си приберат 1 млрд. лв. и другите да им берат ядовете, заяви още бившият премиер.
"Те с този един милиард няма да правят социални политики. Те казват - виждате ли като дойдохме и ви даваме, а другите взимат. Ако беше хубаво, ние да сме взели заем от 1 млрд. лв. Това, което следва за хората, е катастрофа", коментира Борисов.

Ние излязохме от парламента, не за да не работим, а за да сме съпричастни с хилядите, които протестират, посочи лидерът на ГЕРБ. Депутатите от ГЕРБ ще участват в заседанията на Комисията по бюджет и финанси в Народното събрание като слушатели, уточни Борисов.

Веднага предсрочни избори, защото това нелегитимно управление, този нелегитимен парламент, ще доведат до събитията от жанвиденовото време, каза още Бойко Борисов.

"Всички финансисти, икономисти, сега говорят в един глас, защото това е изключително тежко за държавата и народа в следващите години. Социалният пакет на плана Орешарски беше 27 млн. лв. А само лихвите по кредита от 1 млрд. лв. ще са 50 млн. лв.", каза Борисов.

Аз съм по-голям работодател днес и от Орешарски, който обеща 50 000 работни места в Белене, а такива няма. При мен всеки ден идват 50 души, пред дома ми, и някой им плаща по 50 лева, каза още бившият премиер.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 5009 |22.07.2013 Борисов: Европа е солидарна с нас за "Хизбула" . 32| 5309 |22.07.2013 Петър Чобанов: Актуализираме бюджета заради липса на политики на ГЕРБ . 150| 5215 |21.07.2013 Т. Буруджиева: ГЕРБ трябва да се върне в пленарната зала . 142| 4795 |18.07.2013 Борисов: ГЕРБ се връщат в НС при конкретна дата за предсрочни избори

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads