Реклама / Ads
66| 5496 |04.07.2014 НОВИНИ

Борисов: "Южен поток" щеше вече да се строи, ако бях премиер

.
Източник: Булфото
Сценарият на Европа за България е много тежък, ако не се вземем в ръце. Това каза пред журналисти председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов, при откриването на „Комплексен онкологичен център – Русе”. "Много важно е, ако има политическа класа, ако действително има, както аз се съгласих с трактовката на Местан за плавен преход към стабилност, влизаме и казваме, че това е реалната ситуация – да се опитаме да си спасим държавата, защото сценариите, които след това ще се развият, ще са много тежки”, заяви Борисов.
 

На въпрос  дали да се изгражда проектът „Южен поток” или не, Борисов отговори, че проектът отдавна е щял да започне да се строи, ако премиер е бил той.

„Отдавна има оценка на Министерството на околната среда и водите. Тогава щяхме да сме направили търговете по европейските правила и отдавна щеше да се строи. Те объркаха толкова неща, толкова са некадърни, че аз не съм очаквал, че от БСП не могат да изкарат експерти да свършат работа. Сега се готвят да направят капан и за АЕЦ „Козлодуй”, че не може да си го представите”, заяви Бойко Борисов.

На въпрос как ще се справи с капаните, за които говори, ако той дойде на власт, Борисов заяви, че разчита на политическата класа да признае провала си. „Всичко, което казвам, е толкова ясно и видно, но те са нагли и ще излязат да говорят: „ние дадохме за майките и пенсионерите”, но те не са дали, те са задължили. При тях спряха и еврофондовете, спря и строителството, всичко спря. Строителната министърка казала, че построила 1500 км. пътища. Това е всичко, което започнахме, с това, което проектирахме, финансирахме, тя не може да си представи как изглеждат толкова километри. Тя е нагло същество. Нагло до нагло са се наредили и само приказват”, допълни още той.

На въпрос дали проектокабинетът „Борисов 2” вече е съставен, Борисов отговори, че вече знае кой какъв пост ще заема и че това му е в главата. „Кой какъв ще бъде – ще каже народът. Няма как като си бил 4 години в управление, преди това близо 5 години кмет на София, да не ти е ясно какво трябва да правиш. В тази криза да допуснем още един такъв аматьор Орешарски – той дори не е аматьор, нямам описание за този човек – най-некомпетентният псевдоминистър-председател. Да сложиш подобен човек в подобна криза е живо престъпление. В момента всички системи на държавата светват червено. Фактът, че всичките им роди – сестри, братя, мъже, съпруги ги назначават навън, за да ги махат от България – не си дават сметка какво са причинили. Защо аз като напусках Министерски съвет, не назначих сестра си за дипломатка или дъщеря си в Нигерия или еди-къде си. Всички останаха тук да се борят и да си работят”, добави Борисов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 67| 5824 |04.07.2014 Борисов: Номинират Сергей Станишев за еврокомисар . 10| 4824 |03.07.2014 Вигенин и Дачич си стиснаха ръцете за "Южен поток" . 44| 5042 |02.07.2014 Борисов: Атака много се изложиха . 8| 4893 |01.07.2014 Посланик Контичели:Рим e твърдо зад "Южен поток"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads