Реклама / Ads
11| 7820 |06.07.2009 НОВИНИ

Б. Борисов: Р. Желева става еврокомисар, закривам министерства

.
Ще закрия и поста на министър по евроинтеграцията, както и вицепремиерското място създадено специално за Меглена Плугчиева, закани се Борисов.
 

Бъдещият министър-председател на България Бойко Борисов обяви в ефира на Радио К2, че списъкът с министрите от новия кабинет е готов и ще бъде обявен най-късно до понеделник. Болшинството са експерти, доказани в света , някои не са от ГЕРБ, уточни Борисов.

Огромният вот ни задължава бързо да действаме - необходими са спешни мерки за преодоляване на икономическата криза . За разлика от досега управляващите аз действам, строя всеки ден и така си представям управлението на България. Всеки ден хората да виждат с очите си своя живот как става по- добър.

Днес вече, за радост имаме нови тунели на метрото, контактна мрежа, до 15 септември най- късно ще се стига от "Обеля "до "Младост" за 20 минути. Стартирахме Контролен център на метрото за 5 млн лева, най-съвременен. Министерството на бедствията и авариите ще закрия първо като стана министър-председател - закани се кмета на София. Раздуто е до нечувани размери. При бедствия веднага идват Противпожарната охрана, Гражданска защита, Полицията. Като главен секретар на МВР знам, че у тях е техниката,те са и подготвените, за какво е това министерство? Ще закрия и поста на Министър по евроинтеграцията, както и вицепремиерското място създадено специално за Меглена Плугчиева.

Ще създадем управление на ЕНП
- важен формат, няма начин. Ще бъдем еворо-признато правителство. Днес, лично г-н Барозо ме поздрави, Антонио Лопес - също, Саркузи - чрез посланика, Джоузеф Доул също ми звънна лично, Вилфред Мартенс още снощи изрази задоволство, че българската партия на десницата "Герб" е с огромно удобрение. За моя радост Барозу , премиера на Европа, ми каза:" На следващия ден, след като обявиш кабинета, идвай да работим в името на България, държава с огромни традиции, да я видим просперираща и за това европейската десница те подкрепя толкова много през последните години! " - цитира Барозо Борисов.

Следващият еврокомисар на България ще е проф. Румяна Желев
а и знам, че десницата ще подкрепи моето предложение, каза бъдещият премиер. Спирам до тук с новините, защото говоря само при свършен резултат, завърши Борисов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6327 |06.07.2009 Борисов: И сега имам състава на новото правителство . 2| 5123 |06.07.2009 Б. Борисов: Не очаквах да бием толкова . 7| 4928 |05.07.2009 Бойко Борисов: „Ставам премиер!” . 12| 4892 |04.07.2009 Борисов: БСП не са страшни, да се плашим от Господ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads