Реклама / Ads
57| 8818 |28.11.2020 НОВИНИ

Борисов към баба от Родопите: Добре, скъпа! На пролет ще го направиме. На пролет ще имаш път

.
Спектакъл в събота следобед. В тези няколко думи може да бъде събрана поредната инспекция на премиера, който днес реши да обиколи родопските села и да си хортува с пенсионерите. Баби със забрадки гледаха с благодарност в очите Борисов, а пред училището в едно от селата бе посрещнат с аплодисменти от стройна редица местни жители.
 

“Надеждата ни е при Вас! Моля Ви да ни оправите пътя!”, отправи емоционален призив една от възрастните жителки на селото, попаднало в полезрението на Борисов. 


“Добре, скъпа! На пролет ще го направиме. На пролет ще имаш път!", стисна той ръката й. 


Борисов обикаля заедно с образователния министър Красимир Вълчев, министърът на финансите Кирил Ананиев и зам.-министърът на МРРБ Николай Нанков - верен спътник на Борисов. 

 

Местните жители поискаха премиера да се погрижи да подпорна стена, която чакали от 30 години.

 

"Щом може да се работи и няма сняг, се заема. Каквото сме обещали, ще го направим", посочи Борисов.


Една от целите на обиколката бе и училището в село Чолаково. Кмета на града не пропусна да изрази възхищението си от ремонта: 


“Ето го! Като дворец е!”


“Харесва ли ти?”, попита Борисов. 


“Като дворец е!”, повтори градоначалника. 


Местните жители не пропуснаха да отбележат и една от основните опорки на управляващите - опозицията само критикува, но не върши нищо.

 

"Моите опоненти казват, че лъжа народа. Като обещаваме, аз не ви лъжа от джипката. Като обещаваме училища, се отпускат пари", посочи Борисов.


“Искам само да напомня, че аз съм вадил държавата от най-тежката финансова криза, когато победихме Тройната коалиция. Ананиев тогава беше зам.-министър по бюджета. Направихме най-постния бюджет. Извадихме страната от кризата. Тогава трябваше да стискаме здраво. Не само стабилизирахме финансите, тази година ни приеха в европейския банков съюз на белите държави, най-стабилните. Вторият път заварихме изтърбушената КТБ, 4 милиарда. Уважаеми господин Радев, двата руски реактора за АЕЦ Белене, че парижкия съд ни начисли и по 300 хил. евро на ден, плюс неплащането на сметките по американските централи - общо над 6 милиарда. Кое му дава право да казва, че това е бюджет на разрухата? Ако е спор между нас двамата, нямаше да го коментирам. Всеки път като му потече злобата на Радев излиза доклад на кредитна агенция и казва какво мисли за България”, посочи още Борисов.


Борисов зачете прессъобщение на финансовото министерство, в което се съобщава за доклада на S&P Global Ratings.


"Господин Борисов вие показахте, че не сте политик, а държавник. Има хора с болни мозъци! Като тръгнете по селата между Велинград приятно ли ви е? Приятно ви е! Като вас много са идвали и много са лъгали", посочи един от присъстващите в свое пламенно слово.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 38| 5519 |28.11.2020 Борисов се похвали с вчерашна новина: Продължаваме да подпомагаме българските производители . 23| 6670 |27.11.2020 Борисов уволни зам.-министърката на околната среда и водите . 12| 5084 |27.11.2020 Борисов привика извънредно министрите Аврамова, Тенева и Ревизоро . 20| 9616 |27.11.2020 Румен Петков: Мекотелото Борисов нямаше достойнството да обяви нелепите мерки

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads