Реклама / Ads
9| 5704 |29.04.2016 НОВИНИ

Борисов: Кметовете на София и Бургас няма да се кандидатират за президент

.
Бойко Борисов
Столичният кмет Йорданка Фандъкова и бургаският градоначалник Димитър Николов няма да са кандидат за президент, въпреки че и двамата може да станат, само ако ги посочим, защото местните избори са най-важни за нас. Това каза премиерът Бойко Борисов по БНТ.
 

 Той  изключи и кандидатурата на своя заместник в правителството Томислав Дончев. "Дончев ни трябва като човек, който управлява парите от Европейския съюз", мотивира се министър-председателят.

Човек трябва да дава всичко от себе си и да бъде смирен, каза премиерът. "Когато Господ е правил заповедите, той е сметнал, че човек не може да бъде безгрешен 365 дни в годината", каза още гостът в студиото. "Дай Боже, огънят да се запали, си пожела премиерът и каза, че правителственият самолет ще донесе свещения огън в България. "Управлението е трудно да се нарече коалиция", коментира лидерът на ГЕРБ. "Ние имаме споразумение с Реформаторския блок (РБ), но една от партиите заяви, че е в опозиция" каза още Борисов по повод позицията на ДСБ, чийто лидер Радан Кънев, който обяви, че излиза в опозиция на кабинета.

 

"Това ми се струва като нож в гърба", допълни Борисов. "От малък съм свикнал да си върша работата сам, ето защо положих всички усилия новите текстове от Изборния кодекс да не отидат при президента Росен Плевнелиев, защото той вече на два пъти бе и премиер", каза Борисов, като визира служебните правителства на Марин Райков и Георги Близнашки. "Човек не може да има чешма в двора и да взима вода от друго място, каза Борисов относно разработките за търсене на течни горива в българския черноморски шелф. Ако там има нефт и газ, те ще са наши", каза още премиерът. "Хората усещат икономическия ни растеж по доходите си", заяви още Борисов и посочи, че ръстът на страната ни е между 2 и 3%.

 

Според Борисов, при вчерашното гласуване на Изборния кодекс в парламента ясно се е откроила истинската опозиция на управлението на ГЕРБ. Той подчерта, че при гласуването е станало ясно, че не е възможно сътрудничество между ГЕРБ и ДПС и определи опозицията като обединение между БСП, ДПС и ДСБ.
"Вчера отново блесна истината, която винаги съм казвал, че между ГЕРБ и ДПС не може да има коалиция, не може да има съвместна работа. И вчера беше, дето се вика, вододела с това гласуване. Отново се върнахме в старата позната история - БСП, ДПС с традиционното ДСБ, уж дясно, но на практика с нож в гърба на ГЕРБ. От вчера започна изграждането на истинската опозиция като алтернатива на ГЕРБ - БСП, ДПС и ДСБ", уточни той.

Според Борисов нито една партия в парламента реално не иска да падне правителството на ГЕРБ, но използват времето за консолидиране на опозицията:
Никой не иска. "Просто дразнят, за да имат време да построят, действително вече се консолидира опозицията. Това от друга страна е хубаво, защото вече няма да ме запитат има ли задкулисие с ДПС. Вече е ясно, че няма и няма и да има", подчерта Борисов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4323 |28.04.2016 ”Софийска вода” поиска увеличение от близо 20% в София . 3| 4534 |27.04.2016 Ликуй, софиянецо! Градът се изпразва . 0| 4027 |27.04.2016 Най-бедни са във Видин и Враца, най-заети в София, а в Сливен - най-плодовити . 0| 4276 |27.04.2016 Природозащитници организират национален протест в София

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads