Реклама / Ads
7| 4736 |29.12.2023 НОВИНИ

Борисов, който не ни вкара в Шенген 12 години: Младостта изигра лоша шега и в Румъния, и у нас

.
Бойко Борисов в Старозагорско
"Брюксел работи правилно – докато всичко не е договорено, нищо не е договорено". Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който се срещна с кметовете от Старозагорско, коментира новината, че страната ни ще бъде приета в Шенген по вода и въздух през март.
 

По думите му консултациите по темата не са спирали в ЕС. Лидерът на ГЕРБ беше категоричен, че страната ни е затегнала контрола по границите и вече гледа в посока влизане в еврозоната.

 

"Младостта изигра лоша шега и в Румъния, и у нас. В момента всичко направено е подложено на съмнение. Ако днес по обяд не получим документа, не е добре в дипломацията. Никога не се прави така, но няма смисъл да се връщаме назад. Ако не стане днес, ще стане през януари, което е близо до изборите в Австрия", каза още Борисов.





Той не коментира защо страната ни получава зелена светлина сега - дори и частично, а не през всичките години на неговото управление на България като министър-председател. 

 

Вратата към Шенген се отваря за България и Румъния през март догодина по въздух и вода след тежки преговори, съобщиха от румънското вътрешно министерство на 28 декември. Посочиха още, че споразумението е постигнато на 23 декември.

 

Появилите се информации провокираха и българския премиер и вицепремиер да хвърлят светлина по темата.Преговорите още продължават, подчерта премиерът вчера и допълни, че тъй като вече циркулира информация както в родните, така и в чуждестранните медии, кабинетът е решил да информира подробно. 

 

Критиките за избърването на северната ни съседка идват, след като вчера Австрия излезе с позиция, че договорка все още няма и преговорите все още са в процес. 





"Поговорката, че до нашия казан в ада не трябва да има дяволи, изигра лоша шега на България. Има пасив за България, но ще се справим. Трябвало малко търпение и да се мисли за следващите стъпки, защото еврозоната чака“, каза още днес бившият премиер.

 

"Ще се приемат закони след празниците. Нищо не налагаше да се избързва с коментари. Но понеже вие бързате, пуснахте румънците, нашите и те коментираха и стана тя, каквато стана", каза още Борисов.

 

ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4908 |29.12.2023 Без заря в София на Нова година, но с музика и градски транспорт . 0| 4875 |29.12.2023 Колко души живеят на Земята и кои са 20-те държави с най-голямо население? . 5| 4553 |29.12.2023 Стефан Тафров: Румъния избърза, говорейки за сделка за Шенген . 36| 10495 |29.12.2023 "Ето с кого се борят окупаторите днес - родилен дом в Днипро и жилищен блок в Одеса". Русия уби най-малко 12 души в Украйна /обновява се/

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads