Реклама / Ads
42| 4835 |13.03.2015 НОВИНИ

Борисов за КТБ: Около 800 млн. лева вече са ограбени

.
Бойко Борисов
Около 800 млн. лева вече са ограбени по мои данни, каза пред журналисти министър-председателят Бойко Борисов след представянето на книгата на председателя на фондация „Конрад Аденауер“ д-р Ханс-Герт Пьотеринг, предаде „Фокус".
 
„Може би някои не знаят що е синдик, що е квестор, кой кого назначава. За тях единственият факт е пази ли се имуществото, което след това като се продаде държавата ще си върне парите или някой ще го открадне. По закон квесторите наблюдават, разрешават, вървят на ръба на закона. Мисля, че ще ги проверим много основно”, обясни премиерът.

„Синдикът е този, който брани имуществото да не се открадне. Само че вече месеци наред, поради процедури, които са законни, времето минава, не можем да назначим синдици и заводите си отиват. Тъй като аз искам да дойдат в държавата, ви обяснявам. Тъй като държавата в лицето на своя фонд изплати над 3,5 млн. лева е най-големият кредитор на тази банка, се оказва, че вместо той първо да вземе парите, ги правят през някакви цесии, които забранихме, но квесторите разрешават", обясни Борисов. Той посочи, че именно това се надява в следващите дни политическата класа да успее да предотврати - този грабеж. „Около 800 млн. лева вече са ограбени по мои данни. Затова този закон е спешен. Внесох синдик вчера, вярвайки на юриста Михаил Миков и следобед те ни го върнаха, че не могат да го назначат", добави Борисов.

„Ние сме крехки създания. Всички знаем как направихме правителството. Всички знаем, че сме в много напрегнато състояние, но всички се обединяваме, че по-добър вариант няма. Виждате разплатихме за КТБ, осигуряваме еврофондовете, милиарди се разплатиха към зърнопроизводители, зеленчукопроизводители, сторят се големите обекти, правят се реформи в няколко сфери", каза още Бойко Борисов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 4639 |13.03.2015 Борисов отсъства от НС, има си международни дела . 45| 4701 |12.03.2015 Борисов: За да се избегне разграбването на КТБ, трябват законодателни промени . 21| 4533 |12.03.2015 "Протестна мрежа": Г-н Борисов, кога изкарахте и кога дръпнахте протестиращи? . 8| 5380 |12.03.2015 Борисов и Путин с един орден от църквата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads