Реклама / Ads
66| 5524 |14.09.2012 НОВИНИ

Борисов: Купихте два нискотарифни еърбъса и се чудим какво да ги правим

.
Първият следваканционен парламентарен контрол стартира със скандал в пленарна зала около полетите на футболни отбори с правителствения самолет „Авиоотряд 28”.
 

Депутатът от Синята коалиция Иван Иванов съобщи в пленарната зала, че е задал въпрос по темата, но той бил отклонен с отговор, че авиоотрядът е юридическо лице, което не е свързано с Министерски съвет. По думите на Иванов отговорност за летателната политика носи именно министър-председателят.

По време на дебата се оказа, че този въпрос задал и депутатът от Коалиция за България Петър Курумбашев, но също си го получил обратно. Той попитал дали е законосъобразно „Авиоотряд 28” да обслужва полетите на отбора на „Бистришките тигри”, където беше картотекиран самият Бойко Борисов.

„По тази логика министърът на транспорта не отговаря за БДЖ, защото БДЖ е юридическо лице, различно от правителството,” коментира Курумбашев.

„Кои са тарикатите в тази държава”, попита той и посочи, че министър-председателят е със статут на „старши тарикат”.

Ние сме достатъчно критични към всичко, което забележим и след това отстраняваме. Иначе нямаше да купите два нискотарифни еърбъса, които да наречем правителствени самолети, и да се чудим какво да ги правим, прехвърли вината Борисов върху предишните управляващи. И до ден-днешен се чудим какво да ги правим и затова ги даваме на, който ги поиска, иначе трябва да пратим пилотите да летят с други компании, за да наберат часове, се защити премиерът Бойко Борисов.

В опит да прекрати нападките се включи председателят на парламента Цецка Цачева. „Вие днес надминахте речта на тримата тенори, която беше изпята вчера пред медиите", се обърна тя към Курумбашев. „И ако вие днес и във вчерашното си изказване ми бяхте посочили едно правило на Народното събрание, което е нарушено, то аз бих дебатирала с вас. По отношение на шоу изявите Ви, аз не бих могла да Ви настигна", обобщи Цачева.

След тези изказвания на шефката на НС, тя бе нападната от зам.-председателя на парламента Георги Пирински, който недоволстваше, че въпросът на Иван Иванов бил върнат. Пирински заяви, че Цачева не е изпълнила правилника на Народното събрание като във връщането на питането не е посочила в 3-дневен срок как да промени въпроса си така, че да не нарушава правилника на парламента.

"Госпожо Цачева, вие очевидно не сте направили това, след като господин Иванов ви задава този въпрос", каза Пирински.

Според него въпросът за това как така този правителствен самолет е извършил полети с футболни отбори, е скандален и интересува целият български въпрос. „Това демонстрира безпардонност на премира Борисов, поведението на премиера показва за неговото неразбиране какво е парламентарна държава", смята Георги Пирински.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 109| 7063 |13.09.2012 Борисов: На Путин няма да му е приятна срещата в България, ако знае за иска . 25| 7435 |11.09.2012 Борисов: България спаси всичките си евреи по времето на Хитлер . 115| 6880 |07.09.2012 Б. Борисов: Как да обясняваш на безработния, че цял свят е в криза! . 29| 7513 |06.09.2012 Борисов: Дървата 36 лв. на кубик

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads