Реклама / Ads
52| 6055 |01.07.2014 НОВИНИ

Борисов и Кутев на прокурор за изказвания за банков банкрут

.
Срещу лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и депутата от БСП Антон Кутев са подадени сигнали до прокуратурата заради техни изказвания за банков банкрут. И двата сигнала са за престъпления срещу Републиката по чл. 107 от Наказателния кодекс, съобщи Нова телевизия.
 

Филип Цанов от сдружението "Природата за хората" е подал сигнала срещу Антон Кутев, а бившият военен министър Николай Цонев, който е съучредител на "Движение за справедливост - РПГ", е подал сигнала срещу Бойко Борисов.

 

Лидерът на ГЕРБ е даден на прокурор за изказванията му в края на миналата седмица, в които той заявява: "Да признават банкрута и да викат МВФ".  Според вносителя на сигнала Николай Цонев думите на Борисов са отправени в коментар за банковия сектор и финансовата ситуация в България, като изказването е излъчено по националните телевизии и печатни издания.

 

"Чрез изказванията си и изпратените медийни послания,  Бойко Борисов злоупотреби със своето обществено положение, спомогна за разпространяването на неверни сигнали за несъществуващ срив на банковата система и създаде неоснователна паника у българското население и допълнителен натиск върху националния финансов сектор", пише бившият министър в сигнала си до главния прокурор.

 

"Борисов непрекъснато се изказва по някакви въпроси и винаги създава заблуждение и убеждението, че ще има някакви безредици”, коментира в предаването "Здравей, България" Николай Цонев.

 

 

Според Филип Цанов от сдружение "Природата за хората въпросът е за отговорността на политиците, които в деликатни моменти, какъвто е този, трябва да носят отговорност за изказванията си. "Не може от сутрин до вечер да се леят потоци от думи, а никой да не носи отговорност. Първо една банка по ред причини я обявиха в несъстоятелност. Изведнъж във вашето студио Антон Кутев застава и казва: "Имам усещането, че ще се събори втора банка". Да отиде и да каже на базата на какво има това усещане. Основната паника се създаде именно след неговото участие при вас”, допълни Цанов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 60| 6919 |30.06.2014 Г. Марков: Борисов да стане полудемократ като Орбан . 7| 5906 |29.06.2014 Няма повдигнато обвинение към Чикагото, ще съди Борисов . 95| 6133 |29.06.2014 Анонимка срещу Борисов в ДАНС . 47| 6134 |28.06.2014 Д-р Михайлов:Борисов нагнетява паника преди изборите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads