Реклама / Ads
73| 6513 |14.06.2012 НОВИНИ

Борисов: Да, лобистки е законът за горите, но в полза на скиорите

.
Б. Борисов
Лобистки били интересите на онези, които в момента говорят срещу закона за горите. Нямало нищо рисково в него, по този начин в България ще дойдат много чужди туристи от съседни държави, за да спортуват у нас.
 

Законът за горите наистина е лобистки, но в полза на скиорите и сноубордистите, които обичат зимните спортове и искат да спортуват на нормални съоръжения, без да се избиват на пистите, заяви премиерът Б. Борисов в Пловдив, където откри нова спортна залата в Пловдивския университет.

Законът бил лобистки и по отношение на всички тези, които искат България да се върне на мястото, което заемаше в ски спорта. Но по-скоро лобистки били интересите на онези, които в момента говорят срещу този закон. В Австрия 12 хил. км писти са направени именно в горите, посочи Борисов и добави, че в закона, приет у нас, в ясен текст се казва, че за 30 години могат да се правият ски писти без да се променя предназначението им.

До вчера у нас горите се сечеха безогледно, замираха зимни курорти. В този смисъл няма нищо рисково в закона за горите, нямам притеснения, защото по този начин в България ще дойдат и много чужди туристи от съседни държави и ще спортуват у нас, вместо например в Австрия и Германия. Ще се подобри и поминъкът на хората от зимните ни курорти, като Банско и Вършец, например, ще дойдат и инвеститори, не само чужди, а и български, разясни Борисов.

Никакви протести няма да спрат инвестирането в зимния туризъм в България, хората, които обичат зимните спортове ще могат да ги практикуват в едни нормални услови у нас с хубави влекове и съоръжения около тях, така както е навсякъде в Европа.

Това, че законът е бил приет чак на трето четене било по настояване на премиера, тъй като един от текстовете трябвало да се промени в последния момент. Обадила му се е Меглена Плугчиева, за да му каже, че един от текстовете в закона ще даде възможност някой, ако иска, да си присвои ски писти. Тогава той се е намесил, законът е бил изтеглен, а текстът - преправен, така че да бъде приет окончателно след това.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 85| 9277 |12.06.2012 Борисов: В България най-накрая идват истински инвеститори . 33| 6389 |11.06.2012 Груевски към Борисов: За името ще решават македонските граждани! . 86| 7990 |08.06.2012 Борисов: Мешаме се на Македония, само като ни слагате пречупен кръст на знамето . 52| 7050 |06.06.2012 Кунева не била замесена в лобисткия казус с Петер Хохегер

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads