Реклама / Ads
115| 10742 |08.06.2015 НОВИНИ

Борисов: Мога да стана Ратко Младич за един час!

.
Премиерът Бойко Борисов
В България етниеската бомба цъка със страшна сила. Това е големият проблем. Мога да стана Ратко Младич (началник-щаб на Сръбската армия в Босна) за един час, но няма да го направя. Трябва да сме много внимателни. Докато Пеевски е в ДПС движението не е подходящо за разговори. С Пеевски то инкасира негативи. Ако махнат Пеевски, положението ще се промени. Тяхна работа е решението.
 
Това заяви премиерът Бойко Борисов в сутрешния блок на Нова тв в близо едночасово интервю. Той помоли пеевските медии да не го хвалят и щадят, а да го критикуват, както са го правели преди година и половина. Да пишат всичко срещу мен, за да не се говори, че притежавам части от тези медии. От една гоина говорят, че притежавам и Нова телевизия, а само в неделя от сутринта до вечерта пуснахте всички, които са срещу ГЕРБ. Това доказва, че телевизията не е моя, заяви Борисов.
С 2 млрд. повече сме събрали от акциз, данъци, благодарение на борбата ни с контрабандата. Само тоалетните на границата не са оборудвани с камери. Предупреждавам за тези, които не знаят.
Пиенето на бира за изминалата година е нараснало значително, заяви премиерът и обясни - Имаме специална лаборатория, в която се откриват фалшивите бутилки с алкохол. Има една машина, която прави анализ с каква сила е залепен етикетът. По-различна ли е – бутилката е фалшива, разясни Борисов.

Много ни се услади, внимавайте, предупреди Борисов контрабандистите и изтъкна, че милиарди повече влизали в бюджета така.

Премиерът коментира разследването на румънския му колега Виктор Понта и напомни, че и той е разкарван до прокуратурата, и Станишев също е викан много пъти. Лесно мога да подкарам Орешарски, Станишев, след това те мен. Това е лов на вещици, заяви Борисов по повод, че няма осъден политик за корупция в България.

По темата "Костинброд", премиерът каза, че не я коментира никога, защото тя е истински фалшификат. Аз не съм Господ да прощавам за Костинброд. Знам че, ако бъде занесен пак сигнал, от Николай Бареков или Мая Манолова или някой като тях, пак ще го разследват и пак ще бъде поредното фиаско, отговори Борисов за аферата „Костинброд”, след дълго правене на оглушки, че не чува въпроса на водещите.

Темата "Игнатиево", Борисов сравни с АМ "Тракия": Десетилетия минават, минават и като махнеш асфалта ... няма нищо отдолу". Проблемът се е натрупвал с години, добави Борисов. МВР и прокуратурата трябва да бъдат безкомпромисни в този случай и аз съм убеден, че това ще стане, коментира министър-председателят.

"Случаи с богати "социално слаби" има не само в Игнатиево. Не съм съгласен, че се фокусираме върху това, че те са роми. В квартали като "Бояна" и "Драгалевци" също има такива", заяви още премиерът.

Борисов защити Сотир Цацаров, за който попита: Какво, да дойде да ме арестува мен ли, за да му повярваме, че е независим. Главният прокурор не е подчинен на никого в България, беше категоричен Борисов. На въпрос ГЕРБ ли са избрали Цацаров за главен прокурор, Борисов отрече. Относно това, че Радан Кънев също е заявил преди време, че ГЕРБ и ДПС са избрали Цацаров, Борисов напомни, че не винаги е съгласен с лидера на ДСБ и каза, че съществуващата коалиция е такава, защото хората са подредили партиите по този начин.

Реформаторите, АБВ и Патриотите са във властта благодарение на гласуването на ДПС за плоския данък. Те защо не са им благодарни, запита Борисов.

 

17 години всеки ден ме питат дали ще се кандидатирам за президент, 17 години бе братко. Няма да ставам президент. Искам правителството да върви. Работя по 18 часа на ден, продължи Борисов.

 

Борисов коментира съвместното съжителство с ромите: "Да ги избием не можем. Стават все повече. Не искат да учат, а ако учат - трудно учат. От векове живеем така". Премиерът съобщи още, че няма да сменя министри в следващите няколко месеца.

 

На няколко блиц въпроса Борисов отговори, че няма кредит, защото заплатата му стига; в магазин не е стъпвал от 15 г. и изпраща детето да купи каквото е нужно; От НСО ме охраняват достатъчно гардове; За последно излъгах Москов, спечелих бас.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 45| 5798 |06.06.2015 Борисов: Правим музей на розата, представете си Орешарски с музей на гербера . 34| 5353 |06.06.2015 Борисов: Колебаех се дали да съставя правителство . 19| 5485 |04.06.2015 Е. Сугарев: Институциите застанаха зад Пеевски и сринаха КТБ . 7| 4358 |02.06.2015 Стоянова: Политиците да застанат зад Радев като шеф на БНБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads