Реклама / Ads
67| 6089 |22.02.2014 НОВИНИ

Борисов: Никой не може да ме убеди, че Цветанов е виновен

.
Бойко Борисов Източник: Булфото
Политическата отговорност в спечелилата изборите партия трябва да се носи от нейния председател. Това е най-логичното за една партия, другото е бягане от отговорност. Премиерът Пламен Орешарски всъщност не управлява.
 

Това каза председателят на ГЕРБ Бойко Борисов пред Дарик радио.

„Той не може да си направи една смяна и да си назначи един човек в управлението, без да го съгласува с БСП и ДПС. Няма по-голяма лъжа и лицемерие от това да си политически лидер на една партия, тази партия да управлява и да се слага друг за премиер”, каза Борисов.

Той коментира и решенията, взети на състоялия се наскоро конгрес на ГЕРБ и новоизбраните двама заместник-председатели, като ги нарече „деца на партията”. По думите му решението Цветан Цветанов да остане заместник-председател на партията е зависело изцяло от него.

„С него съм се разбрал ясно – ако е невинен по повдигнатите обвинения, остава в партията; ако е виновен, естествено, че той сам ще напусне. До този момент никой не може да ме убеди в неговата вина. Цветанов има един от 11-те гласа в Изпълнителната комисия, която се състои от личности, които никога няма да си променят мнението, само защото някой иска нещо от тях. Точно обратното – тежестта на Изпълнителната комисия в момента ще измести възможността, включително и моята, някой да взима погрешни решения, които да не са в полза на държавата и партията”, категоричен бе Борисов.

"Томислав Дончев е евентуален вариант за водач на листата на ГЕРБ за европейските избори през май, това съобщи председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов на среща с областните структури на ГЕРБ от Плевен в село Чифлика, Троянско", предаде „Фокус”.

„Искаме да дадем тон в дебата за евроизборите – да участват експерти, смислени хора, които познават Европа и нейните механизми, и да защитават националния интерес по най-добрия начин. Важно е водачът да е дете на партията, да го обичат хората, както в партията, така и тези извън нея. Да бъде истински експерт. Само по този начин ще успеем да привлечем максимален брой хора, защото ще вярват на човека, когото излъчим", коментира Борисов.

Председателят на ГЕРБ подчерта, че Дончев за момента е само вариант, партията ще изчака номинациите на всички областни структури, след което Изпълнителната комисия на ГЕРБ ще се събере и ще обсъди листата.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 64| 5260 |21.02.2014 Ранобудният Борисов: БСП са поспаланковци, затова няма кворум . 27| 7213 |17.02.2014 Проф. Топенчаров в Монтана: Само баламурници може да са срещу БСП на избори . 109| 7610 |15.02.2014 Борисов: Трите партии няма да сдадат властта, докато не източат всички пари . 15| 5210 |14.02.2014 Борисов: Горанов остава наш експерт

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads