Реклама / Ads
82| 5628 |06.12.2011 НОВИНИ

Борисов отказа да се срещне с фермерите

.
Източник: БГНЕС
Г-н Борисов, неведнъж сте заявявали: "Когато имате проблеми, елате и ми се обадете. Имаме проблеми и сме тук, за това слезте и ни погледнете в очите, зоват протестиращите фермери под прозорците на Министерски съвет.
 

 

Те призоваха премиера да каже им каже дали са излъгани или не и дали неговите министри носят отговорност или не. С викове "Оставка" и "Дянков" фермерите поискаха финансовият министър Симеон Дянков и земеделският министър Мирослав Найденов да напуснат кабинета заради това, че не са изпълнили поетите ангажименти.

 

Под звуците на тъпани и гайди на протеста зърнопроизводителите излязоха с лозунги: "Господа управляващи, елате да ви подарим Бентлитата, които виждате!", "Найденов, ела при нас заедно да обработваме земеделската земя, тук ти е мястото!", "Не сме зърнари, ние сме производители на хляб!", "Колко още искате да пиете земеделска кръв?", "Дянков да си ходи там, откъдето е дошъл!", "Не приемаме лъжата за принцип и манипулациите за политика!". "ДянкоФ е лъжец. Бойко, и ти ли?".

Протестиращите зърнопроизводители бяха един час пред Министерския съвет. Въпреки опитите им да се срещнат с премиера Бойко Борисов и финансовия министър Симеон Дянков, срещата им  беше отказана.


По-рано днес пък фермерите отказаха среща със земеделския министър Мирослав Найденов, на която бяха поканени. По думите на Ангел Вукодинов, председател на Националната асоциация на зърнопроизводителите, тази покана е била отправена много късно от една страна, и от друга - "протестиращите са тук, на площада и ние трябва да бъдем при тях".


Преди това зърнопроизводителите внесоха декларация в Народното събрание, в която настояват депутатите да се самосезират и да анализират причината за проблемите в земеделието, както и действията на управляващите. Те искат да бъдат спазени точките от споразумението, сключено през септември.


Протестът на фермерите е подкрепен и от представители на други подотрасли, като например животновъдството и пчеларството и др.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 46| 5624 |06.12.2011 Борисов: Вече мога да следя как работят министрите . 17| 5548 |05.12.2011 Борисов спря скандалния търг за изотопи . 42| 8493 |05.12.2011 Б. Борисов: Появи ли се името ми, всичко става политика! . 28| 6180 |04.12.2011 Борисов преряза лентата на пътя Силистра - Шумен

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads