Реклама / Ads
78| 5896 |21.05.2013 НОВИНИ

Борисов отвръща: И ние няма да се регистрираме и ще видим какъв номер трябва да изиграят за правителство

.
Източник: Булфото
Вече няма да се регистрираме и ние, ще стоим в парламента и ще видим сега какъв номер трябва да изиграят за правителство. Не е бойкот.
 

Като не се регистрираме в парламента, сега ще видим как „Атака” трябва да им даде трима-четирима души, за да направят правителство. Това каза пред журналисти в парламента председателят на ПГ на ГЕРБ Бойко Борисов, предаде „Фокус”.

По думите на Борисов те ще използват същия сценарий при съставянето на правителство. „Уговорката между трите партии е да не се регистрира „Атака”, за да може да им стигнат гласовете на БСП и ДПС да изберат председател на парламента. Те трябваше днес да не го правят, да става толкова ачик работата, а трябваше да го оставят за избора на кабинет. Сега не знам, като и ние не се регистрираме, когато се избира кабинет, и „Атака” не се регистрира, тогава няма този кворум, за който говорим и тогава вече ще се покажат трима-четирима депутата отнякъде”, посочи Борисов.

„Кога е избиран председател на парламента с под 120 депутати? Не е ли нормално първата политическа сила да има председател на парламента? Това не съм аз или ГЕРБ, това са над милион избиратели”, заяви Бойко Борисов.

На въпрос защо ГЕРБ няма да имат заместник-председател на парламента, Борисов каза: „На нас ни отива като на първа политическа сила - или председателското място, или ще си стоим опозиция там и ще им гледаме сеира”.

„Нашият бойкот не е бойкот. Ние бяхме в парламента и честно и почтено си гласувахме. Това, което направиха Местан и Волен Сидеров, просто беше невероятен спектакъл. И аз, като всички български граждани, наблюдавах тази уйдурма. Нарочно „Атака” не се регистрира. Като не се регистрира, тогава вече не се говори за 240 депутати, а примерно за 220. Тогава вече на ДПС и БСП гласовете са достатъчни, за да си направят и правителство, и всички комисии да си изберат, и във всички комисии, които вече са направени, си е Тройна коалиция”, заяви Бойко Борисов.

Помолен за коментар, че Волен Сидеров го е заплашил от трибуната, Борисов каза: „След днешния спектакъл, който изигра, ви е ясна цялата им схема, така че нека си гледа неговата партия. Той има какво да отговаря на неговите избиратели”.

Аз ще предложа правителство във всички случаи. Ще разговарям с президента как да се съкратят сроковете, защото то ще е само правителство, за да знаят българските граждани какъв кабинет бих предложил, така че сроковете да се съкратят до минути и часове. Ще обявя правителство, за да знаят хората с кои експерти и кое ще е нашето алтернативно правителство, не в сянка, и тогава ще върна мандата, допълни Борисов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 60| 6606 |21.05.2013 Сидеров: Няма да подкрепям нито Орешарски, нито Бадемов, нито Лешников . 20| 9740 |21.05.2013 Местан: Суверенът отрече модела Борисов – Цветанов . 32| 5861 |21.05.2013 Б. Борисов: Станишев, Местан и Сидеров да не се крият зад Пл. Орешарски . 22| 5096 |21.05.2013 Л. Местан: Бойко Борисов трябва да се научи да губи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads