Реклама / Ads
76| 7290 |28.06.2014 НОВИНИ

Борисов:В понеделник банките да отворят с нов премиер и финансов министър

.
БСП, ДПС, "Атака" казват: "Ние се провалихме, елате, спасете държавата." Тогава съм готов на всякакви компромиси. При нас имаше финансова дисциплина, имаше еврофондове, имаше строителство Без да го кажат, няма никакъв шанс. Това заяви в "Тази събота" по телефона бившият премиер Бойко Борисов, който взе думата от съпартийката си Цецка Цачева.
 

Утре ще искам при президента в понеделник банките да отворят с нов финансов министър и премиер, категоричен бе бившият премиер, визирайки Орешарски и Чабанов.

Няма как да кажем, че банкова системва е стабилна ако псевдопремиерът и псевдохинансовият министър не се махнат. Ако това не се случи на хората нищо хубаво не мога да им кажа.Аз им показах как се прави. Отидох дадох оставката и то само за тока, каза още Борисов.

Ако Орешарски и Чобанов си заминат в неделя, ще се разберем, после формулите няма значение, има значение стабилността на държавата. Тези двамата трябва да се дръпнат и да спрем да дразним хората с комбинациите, зададе своя дневен ред на сбирката при президента на лидерите Бойко Борисов.

Според Бойко Борисов разумната дата са изборите е била 14 октомври. ”Приех датата 5 октомври, за да успокоиме хората, че те (управляващите-б.р.) си отиват”. "До вчера беше катастрофа, вече е бедствие. Условието ми беше - незабавно, още вчера, Орешарски и Чобанов да се оттеглят. Няма как да се опрявят нещата с тези недоразумения”, разгорещи се Борисов.

„Когато им заявяват на хората, че банковата система е стабилна, все едно им казват да отидат в банките и да си теглят парите”, коментира лидерът на ГЕРБ. Той обясни, че ДПС настоявали при разговорите датата на изборите да не се попречи на първия учебен ден, но както вървят нещата, за децата може и да няма първи учебен ден, тъй ката родителите им нямали пари за учебници. "Ние сме доказали, че можем да се справиме в най-голямата финансова криза”, заяви Борисов.

Цачева категорично застана зад позицията на лидера си и също поиска оставка на премиера и правителството "тук и сега".

„Трябва да бъдем достатъчно сдържани и отговорни в коментарите по повод на това, което се случва с банковата система, защото аз вярвам на институциите, които имат пряко отношение към нейната стабилност и сигурност“, каза още Цачева. 

 

Цачева каза още, че не е обсъждано името на следващ премиер.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 5249 |27.06.2014 Пламен Олешарски: Следим състоянието на банките . 32| 5171 |23.06.2014 Съветът към комисията "Манолова" нищи промени за банките и бирниците . 8| 5280 |10.04.2014 Каролев:Банките ще станат по-предпазливи с кредитите . 5| 5093 |07.04.2014 Р. Гечев: Популизъм е предоговарянето на старите договори с банките

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads