Реклама / Ads
79| 6139 |03.06.2014 НОВИНИ

Борисов: Правителството готви нови 3 млрд. евро заем

.
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов Източник: Булфото
Държавата е катастрофирала. Хората са свикнали, като чуят тези думи от политиците, да не ги приемат на сериозно, да го приемат като един вид пропаганда. Когато дойде един такъв материал от ЕК, надявам се повече хода да го чуят.
 

Това каза на пресконференция председателят на ГЕРБ Бойко Борисов. По думите му езикът на европейците се отличава от нашия. Когато искат да кажат, че една система е не ефективна - те правят мониторинг, обясни Борисов.

„За да се стигне до препоръки, работят цели екипи, от всички държави. Колко пъти трябва да кажем на Орешарски, че приходните му агенции не работят, а парите, които се дават са кредити”, заяви той. По думите му, правителството възнамерява да вземе нови над 3 милиарда евро заем.

Заради непоправимите щети, които вече са факт с огромните пари, които България ще плаща в следващите години, вече нищо не може да се направи. Нищо не може да се направи вече – това е катастрофата. Безвъзвратно са загубени парите и времето. Две нулеви години на най-бедната държава в европейската общност не работят. Две нулеви години на министрите, които са назначени”, подчерта Борисов.

„Колко пъти казахме на Пламен Орешарски, че приходните агенции, Агенция „Митници”, особено данъчни не работят, не събират приходи, което автоматично ги препраща към сивия сектор. На какъв език още да му го кажем”, каза Борисов. По думите му, няма план, който ще изведе България от кризата. „Всеки, който крепи това правителство, са съучастници в катастрофата. Остане ли това правителство до октомври и да похарчи още 3 милиарда лева, защото те веднъж са изхарчени”, каза още той.

По повод заседанието на БСП на „Позитано” и това дали ГЕРБ иска да се върне на власт, Борисов отговори: „Помагаме им в случая, да станат съучастници – да направят това, което е достойно. Загубили са парламентарни избори, загубили са парламентарни избори в Европа. Получени са препоръки, преведени на български – тежки обвинения. Тези седем точки са за несправяне във всичко. Тук няма сфера, в която да са се справили. Ако продължат да стоят, не знам какъв им е интересът – да разсипят партията. Аз искам да има силно ляво, да има силно дясно, иначе няма на какво да се противопоставим”.

По думите му, БСП не веднъж са довеждали България до национална катастрофа, като припомни положението на страната през 96-та година и преди 5 години, какво е било, като непропусна и да спомене Лукановата зима. На въпрос, ако дойде ГЕРБ на власт, как ще управлява, Борисов отговори, че само българският народ може да реши, кой ще е следващият на власт.

За проекта „Набуко” експертна оценката се прави 7 години, а за „Южен поток” експертната оценка приключи за 8 месеца. „Защо Орешарски даде на Стойнев да прави конкурса? Какви бяха тези първи заварки и копки, защо един готов проект го набутахте в най-задния двор. Аз щях да съм го подписал още миналия януари”, попита лидерът на ГЕРБ.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 5454 |02.06.2014 Добрев: Звучен шамар от Брюксел за правителството . 131| 6132 |02.06.2014 Борисов: Оценявам Орешарски с нула, не с двойка . 25| 5651 |02.06.2014 Любимец 15 Момчил Неков:Правителството има още какво да покаже . 107| 6308 |01.06.2014 Борисов: Извинявам се за "болните прасета" на избирателите на БСП; визирах ръководството им

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads