Реклама / Ads
105| 5587 |12.01.2012 НОВИНИ

Б. Борисов: Разногласия изглаждам с шкурка, засече ли - почвам с триона!

.
Б. Борисов
Един ден в БСП на мен ще ми вдигнат паметник. Няма да си губя времето да давам оценка за Първанов. Мога да говоря за много слабости, проблеми, пропуснати шансове, той беше основен кадровик в държавата, но думата за такива като нас имат народът и историята.
 

Месец и половина около председателя на Столичния общински съвет се създава напрежение, безспорно се създава от Андрей Иванов и е явно е, че той не съумява да се справи с него, обяви по БНТ премиерът  Бойко Борисов. Той казал на Иванов, че оставането му в СОС пречи и на Йорданка Фандъкова, и на Цветан Цветанов. Фактът, че всички медии се занимават с това, показва, че съм бил прав като съм го посъветвал да напусне, добави  Борисов и се пошегува, че на времето дядо му казвал: Намери си жена, за която с радост да се ожениш и с радост да се разведеш. Същото ставало и в партиите.


Имам различни шкурки, с които изглаждам разногласията между министрите, съобщи още премиерът. Ако засече шкурката, си имам пила, ако не почвам с триона, продължи той.


Всичките ми екипи работят на пълни обороти по енергийните проекти, увери премиерът. И Станишев не е посмял на направи АЕЦ Белене, социалистите трябва да го знаят, и Първанов не е посмял да го натисне, категоричен беше Борисов.

Не възнамерявам дори да си губя времето да давам оценка за Първанов, такива оценки за него, за мен, за Костов дават народът и историята. Мога да говоря за много слабости, проблеми, пропуснати шансове, той беше основен кадровик в държавата по време на управлението на БСП и ДПС, но няма да говоря за това. Пожелавам му успех, той влиза в историята с пълни два мандата, свършил си е своята работа, каза премиерът.

Предсрочните избори са изгодни само на ДПС, не знам кой за какво плаче, пак ли искат да ни спрат европарите, попита Борисов. С Ахмед Доган не се срещам, нямам работа с него, добави още той.

Бъдещето на България е изцяло свързано с ЕС, единствените свежи пари идват от фондовете, дай боже повече да идват, те са най-милите и най-скъпите ни гости. Тези, които идват да се закачат за водомера и електромера на гражданите, могат да изчакат, посъветва той.

В държавната администрация има прекалено дълъг отпуск, има хора с натрупани отпуски от по 200-400 дни. Ще изравним отпуските на частника и на държавния служител, въпреки съпротивата. Това ще влезе в Пакта за финансова стабилност. Европа в това отношение върви след България, увери премиерът. Според него до март можело да се събере такова конституционно мнозинство за промяна на Конституцията за 3% бюджетен дефицит. Да вдигнеш дефицита ли е по-добра икономика, попита той.

Дошъл ли си е Станишев от почивка в чужбина, попита Борисов и коментира, че тъкмо по време на Станишевото управление България вървяла по стъпките на Унгария. Сега Орбан поправя онова, което правеше Дюрчан със същите мерки, въпреки че ми е приятел.

Един ден в БСП на мен ще ми вдигнат паметник, помнете ми думата; ще дойдат умни хора и ще кажат ако не беше дошъл този, нас нямаше да ни има. Едвам оправих Дунав мост 2, Цанков камък, АМ Люлин, изреди премиерът.

Уважавам и истински съчувствам на Волен Сидеров, той сам си е избирал тези депутати, които го напускат, да се запита защо, защо го оставят и близките му. Като си отговори на тия въпроси, да търси виновни в мен, във втори, в трети. На нас не са ни нужни тези депутати, добави той. техните пари не остават в ГЕРБ.

Десетгодишната Вики страшно играе шах; гениални деца са, страшни, каза Борисов по повод вчерашната си партия по шахмат. Да се надяваме, че сме доставили удоволствие на децата, че сме им дали увереност. Тя можеше да ме матира, подходи джентълменски детето за пат-а, призна премиерът.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 69| 8021 |09.01.2012 Борисов: Арест за този, който кара с летни гуми! . 83| 5531 |05.01.2012 Борисов: Няма да има предсрочни избори, докато не направим магистралите . 44| 5367 |03.01.2012 Б. Борисов: Големи проекти са подписвани на коляно в пиано бар . 126| 10373 |30.12.2011 Борисов: Дано Дянков да ме е чул вчера!...

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads