Реклама / Ads
11| 3916 |17.10.2023 НОВИНИ

Борисов: Ще настоявам за консервативен бюджет, защото това е отговорност

.
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов Източник: БГНЕС
Ще настоявам за консервативен бюджет, защото това е отговорност. Това каза по време на партийна сбирка лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Пловдив. „Първата година да стягат коланите, втората и третата да изравним салдото“, посочи Борисов, цитиран от БТА.
 

Той се обърна към министър-председателя акад. Николай Денков по повод днешния му коментар за гласувания от Народното събрание бюджет и заложения в него външен дълг. Борисов отбеляза, че бюджетът е гласуван при ясни правила и обещания, че ще се събират повече пари и ще се борят с корупцията. Не приемам оправдания от типа по-малко събрани в митниците, по-малко събрани данъци, защото, ползвайки тяхната риторика, това означава повече корупция, категоричен бе Борисов.

 

„Трябва да стягаме коланите, защото сме в криза. Инфлацията остава висока и се говори за ново поскъпване на горивата“, допълни лидерът на ГЕРБ.

 

Нека да вземат дълг, да заменят стар дълг, това е справедливо, каза още Борисов. Според него предишният бюджет е гласуван, за да се влезе в местните избори с бюджет. Освен излишъците, които са реализирали, лидерът на ГЕРБ припомни, че са оставили 1,3 млрд. лева за дострояването на магистрала "Хемус", над един млрд. лева за сектора за водоснабдяване и канализация, и са предплатени 2,2 млрд. лева за самолетите от САЩ. През 2017 година имахме 25 процента дълг, който намаля до 20 на сто през 2019 година, посочи Борисов и увери, че сега дългът е много висок.

 

Войната в Украйна не е свършила, хиляди невоенни загиват в Близкия Изток при конфликта между Израел и Палестина, за това се крепи това правителство, алармира лидерът на ГЕРБ. По думите му компромисът си заслужава, светът е труден и "в парламента ще направим всичко, което конституцията и законите, и институцията ни позволяват да осъществим като контрол върху действията, които си позволяват".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 88| 5384 |14.10.2023 Петков отговори на Борисов: “Батальонът се строява” е вече стар хит . 2| 3817 |12.10.2023 Борисов: Вотът на недоверие е предизборен. Ще подкрепим кабинета . 4| 3853 |09.10.2023 Спортният министър Илиев остро към Б. Борисов: Кухи са обвиненията му, при него за 2020 няма нито милиони, нито салони . 6| 3949 |09.10.2023 Кирил Петков към Борисов: Математиката е ясна, вотът на недоверие няма да мине

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads