Реклама / Ads
5| 6172 |26.04.2013 НОВИНИ

Брендо отряза съда по пощата

.
Соченият като "кокаинов крал" Евелин Николов Банев - Брендо отказа да присъства на делото в България, което трябваше да разгледа екстрадацията му в Румъния по искане на властите.
 

На заседанието днес 21-и наказателен състав на Софийския градски съд обяви, че от Брендо е получено писмо по електронната поща, в което той отказва да дава показания, както и въобще да идва в България по повод исканата от Румъния екстрадиция. Отказът идва въпреки възможността да види наскоро освободената си от план дъщеря Лара.

В момента Евелин Банев е в Италия, където срещу него се води дело за наркотрафик. Румъния настоява да получи Брендо, защото и северната ни съседка го разследва за трафик на кокаин. Според Букурещ престъпникът от Тополовград е организирал канал за наркотици от пристанището в Констанца към Западна Европа. Срещу Евелин Банев в момента има две дела. В България на той е подсъдим за пране на пари, а в Италия процесът е известен като делото срещу "кокаиновите крале".

Съставът на СГС реши да не даде ход на делото, като го отложи за 26 юни. Магистратите прецениха, че Брендо така или иначе до края на юли ще бъде в Милано, т.е. дори и да се разреши предаването му на Румъния, това няма как да стане преди края на делото на Ботуша.

След кратко съдебно съвещание градските съдии дадоха срок от 45 дни на румънските власти да изготвят споразумение с италианските власти за реда и условията, при които властите на Апенините са склонни да осигурят Брендо на Румъния преди края на юли 2013 г.

Освен това съдът препоръчва властите в северната ни съседка да договорят с италианците разноските за предаването на Брендо, тъй като България не е длъжна да поеме тези разноски, съобразно законовите разпоредени и европейската заповед за арест. В съдебната зала стана ясно още, че най-ранната дата за предаване на Брендо на Румъния без споразумение с италианските власти е 1 август 2013 година.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 41| 6486 |22.04.2013 Ася Петрова: Отвличането на Лара не е свързано с делото срещу Брендо в Италия . 6| 6129 |22.04.2013 Освободиха Лара, дъщерята на Брендо . 13| 4953 |11.04.2013 Поискаха 2 млн. евро откуп за дъщерята на Брендо . 16| 4943 |10.04.2013 От БСП четяли пощата на Фандъкова

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads