Реклама / Ads
13| 6594 |07.03.2013 НОВИНИ

Брендо се разприказвал в Италия

.
Евелин Банев-Брендо
Евелин Банев-Брендо пропял пред разследващите в Италия и затова 10-годишната му дъщеричка Лара бе отвлечена. Лара е отвлечена или за да замълчи нейният баща, или за отмъщение, че се е осмелил да проговори.
 

Това съобщиха за “Труд” два независими един от друг източника от разследването.

Към момента нито в ГДБОП, нито в прокуратурата са получени някакви данни или документи от разкритията на Брендо пред италианските власти. Не е ясно дали в показанията си той сочи свои връзки и канали на Апенините или е решил да разкрие пред Европа огромната корупция сред българските политици и висшите полицейски шефове.

Заради тази неизвестност спецченгетата са в патова ситуация. Те не знаят дали да насочат към чужбина усилията си в търсене на мотиви за похищението на момичето или към родни бизнес и политически групировки, за които Брендо е потенциална заплаха.

В Италия Брендо е обвинен като участник в организирана престъпна група за трафик на наркотици. Делото срещу него е стартирало на 1 март в съда в Милано. За петък е насрочено второто заседание. Много е вероятно за тогава нашенският бос да е планирал да хвърли бомба с показанията си, някои от които вече е споделил с италианските разследващи.
 
Отвличането на малката Лара е осъществено три дни преди съдебното заседание, за да се провалят замислите на баща е една от версиите според нашите ченгета.

“Ако момиченцето е отвлечено срещу откуп, това е най-големият шанс да бъде върнато живо и здраво. Много по-сложно е ако мафията държи детето като залог срещу мълчанието на бащата. В подобни случаи похитителите не търсят контакт с близките, на които вече са дали ясен знак да спазват закона на честта “омерта”, обясни експерт по сигурността.

Трети ден малката Лара е в неизвестност и от МВР твърдят, че все още от семейството  не е искан откуп. Полицейските блокади на изходите на София продължиха и вчера, ченгета обикаляха вилните зони, но без резултат.

Шофьорът Борислав Цанев (32 г.), който едва не изгуби живота си, опитвайки се да я защити, вече е по добре. Шефът на ВМА ген. Стоян Тонев съобщи, че до края на седмицата мъжът може да бъде изписан.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 7646 |06.03.2013 Майката на Брендо: Политици го изнудват . 26| 6471 |06.03.2013 Детето на Брендо отвлечено от колумбийци или отломки на Наглите . 70| 8625 |05.03.2013 Отвлякоха дъщерята на Брендо . 8| 6423 |27.02.2013 Бабата на Брендо също прала пари

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads